Isabella volgt Danu op als jeugdburgemeester van Etten-Leur

Foto: Pexels

Woensdag 13 oktober maakte burgemeester Miranda de Vries bekend dat Isabella Leppens de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur wordt. Zij neemt vanaf 15 november officieel het stokje over van de huidige jeugdburgemeester Danu Acs. Armoedebestrijding wordt het belangrijkste aandachtspunt van Isabella, want ieder kind moet kunnen sporten.

In september deed de gemeente een oproep voor de nieuwe jeugdburgemeester. Dat wordt dus de 10-jarige Isabella Leppens. Zij zit op basisschool De Hasselbraam. Isabella houdt van tekenen, knutselen en paardrijden. Als jeugdburgemeester wil ze graag dat alle kinderen bij een vereniging kunnen sporten, ook kinderen waarvan de ouders minder te besteden hebben. Daarmee wordt armoedebestrijding haar belangrijkste aandachtspunt. Daarnaast vindt ze het ook belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen en dat er meer groen komt in Etten-Leur. 

Officiële bijeenkomst op 15 november

Burgemeester Miranda de Vries installeert Isabella op 15 november als nieuwe jeugdburgemeester tijdens een vergadering met leden van de gemeenteraad. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook afscheid genomen van Danu Acs, de huidige jeugdburgemeester van Etten-Leur. De overige kinderen die gesolliciteerd hebben op de functie van jeugdburgemeester mogen dan ook komen vertellen wat zij belangrijk vinden of graag anders zouden zien in Etten-Leur.

Taken van de jeugdburgemeester

Het doel van de jeugdburgemeester is om de betrokkenheid van de jeugd in Etten-Leur bij de gemeente te vergroten en een open oor te hebben voor thema’s die bij kinderen leven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kinderen meer te leren over verkiezingen, democratie en maatschappij. 

De jeugdburgemeester neemt deel aan evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Zij houdt hierbij een korte toespraak. Ook mag de nieuwe jeugdburgemeester zelf onderwerpen aandragen, die zij belangrijk vindt en waar zij graag aandacht aan wil schenken in de gemeente. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen