Gemeente hijst woensdag 11 oktober de regenboogvlag

Foto: pexels

Gemeente Etten-Leur hijst op 11 oktober om 9.00 uur de regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day, een internationale dag ter bevordering van acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI+gemeenschap. Het is een teken van solidariteit met LHBTI+ inwoners en een herinnering aan het belang van diversiteit in onze gemeente.

Acceptatie van diversiteit

Op deze dag wordt er over de hele wereld aandacht gevraagd voor de acceptatie van diversiteit. Speciaal op deze dag staat de boodschap centraal dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert het streven naar een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn zonder angst voor discriminatie of vooroordelen. Het is een teken van solidariteit met LHBTI+ inwoners en een herinnering aan het belang van diversiteit in onze gemeente.

Burgemeester Marina Starmans benadrukt het belang van deze symbolische daad: “Etten-Leur is een gemeente die diversiteit en het erbij horen hoog in het vaandel draagt. Door de regenboogvlag te hijsen, laten we zien dat we een gemeenschap zijn die iedereen omarmt We willen een veilige en ondersteunende omgeving zijn voor al onze inwoners.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen