Gedeputeerde van Noord-Brabant bespreekt toekomstplannen van Etten-Leur met lokale bestuurders

Wethouder Jean-Pierre Schouw, gedeputeerde Wilma Dirken, burgemeester Marina Starmans en wethouder Ger de Weert.
Wethouder Jean-Pierre Schouw, gedeputeerde Wilma Dirken, burgemeester Marina Starmans en wethouder Ger de Weert.
Foto: Peter van Trijen

Gedeputeerde Wilma Dirken van de provincie Noord-Brabant bezocht woensdag 15 mei Etten-Leur. Ze liet zich door burgemeester Marina Starmans en wethouders Ger de Weert en Jean Pierre Schouw bijpraten over de toekomstplannen van Etten-Leur.

Toekomstperspectief Etten-Leur

In de Omgevingsvisie Etten-Leur staan de kaders beschreven voor de toekomst van Etten-Leur. De focus ligt de komende jaren op duurzaamheid (klimaat/ biodiversiteit), prettig wonen, economie & werk en een sociale gemeente (inclusieve stad). Voor de kortere termijn ziet de gemeente drie gebieden die verder ontwikkeld worden. Dat zijn Haansberg (nieuwe wijk), het centrum in combinatie met winkelcentrum Etten-Leur en Lage Vaartkant. Bij Lage Vaartkant ging het in dit geval over de intentie van de gemeente om woningen te realiseren op de locatie van het te verplaatsen tuincentrum. En ook over de wens van de Randweg Oost in combinatie met de spoortunnel ter hoogte van de Ambachtlaan.

Naast gesprekken met de provincie, is de gemeente onder andere in overleg met de buurgemeenten over haar toekomstplannen. Daarmee wil de gemeente de provinciale belangen én regionale belangen goed in beeld houden om uiteindelijk tot breed gedragen plannen te komen.

Burgemeester Marina Starmans:

“Etten-Leur heeft de regio al heel veel te bieden en de ontwikkeling van onze gemeente maken we samen. Een nauwe samenwerking met de provincie is daarbij dus ook belangrijk. Samen streven we naar duurzame ontwikkeling, waarbij onze focus ligt op leefbaarheid, mobiliteit, en het versterken van onze gemeenschap. Dit constructieve gesprek met gedeputeerde Wilma Dirken onderstreept het belang van deze samenwerking en legt een solide basis voor de verdere groei en bloei van Etten-Leur.”

Gedeputeerde Wilma Dirken:

“Etten-Leur is een ambitieuze gemeente die zich goed voorbereid op de uitdagingen van de toekomst. De diverse ontwikkelingen in de gemeente hebben een regionale betekenis. Het is belangrijk om als overheden samen goed te kijken naar alle belangen die hiermee gemoeid zijn.”

Het gesprek tussen gedeputeerde Wilma Dirken en de lokale bestuurders benadrukte het belang van samenwerking en afstemming tussen verschillende niveaus van overheid om de toekomstige ontwikkeling van Etten-Leur te sturen en te versterken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen