Avoord trots op vermelding in programmaplan Kwaliteit Verpleeghuiszorg

Foto: pexels

Gisteren presenteerde Minister De Jonge het programmaplan kwaliteit verpleeghuiszorg ‘Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie’, gericht op het verbeteren van de verpleeghuiszorg. Avoord wordt hierin genoemd als voorbeeld hoe zorginstellingen en wetenschap gezamenlijk tot betere zorg komen.

 

Een onderdeel van het programmaplan is leren, verbeteren en innoveren door het investeren in meer kennis voor professionalisering van zorgverleners en door ruim baan te bieden voor innovatie. “Permanent leren, verbeteren en innoveren zijn de hoekstenen onder het geleidelijk steeds beter worden van de verpleeghuiszorg” omschrijft het plan. “Avoord wil een (academische) werkplaats zijn waar de nieuwe methodieken worden ingezet in de dagelijkse zorg. Daarvoor hebben we samenwerking gezocht met diverse kennispartners” vertelt Ralf Huijbregts, programma coördinator van Avoord. “Dat deze ingezette koers van Avoord past bij het programmaplan kwaliteit verpleeghuiszorg is dus niet onopgemerkt gebleven. Wij zijn er best trots op dat wij als voorbeeld genoemd worden.”

 

“Samen met Radboud UMC, VU en Universiteit Tilburg heeft Avoord een nieuwe manier ontwikkeld om de eigen regie bij mensen met geheugenproblemen te vergroten en hen te helpen bij het behouden van vaardigheden. Zorgverleners worden getraind in het observeren van bewoners en leren daarop in te spelen, bijvoorbeeld door zaken uit het verleden van mensen in herinnering te roepen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen