Wielerspektakel – het schema

Foto: Pixabay

Aanstaande zondag staat Etten-Leur volledig in het teken van de Techno Group Profronde Etten-Leur. Uiteraard zal het je niet ontgaan zijn, dat het de organisatie gelukt is om de volledige top vijf van het eindklassement van de Tour de France naar Etten-Leur te krijgen.

Het moge duidelijke zijn, dat de meeste aandacht uitgaat naar deze toppers. Maar er valt meer te beleven. Hieronder lees je het volledige programma.

Grote prijs Happy Dog

Dit betreft een Prominentenwedstrijd en deze start om 10.30 uur. Het startschot zal gelost worden door Arian Tak, die ook de huldiging zal verzorgen.

Decathlon

De zogenaamde dikkebandenrace Categorie 1 ofwel de grote prijs Techno Groep. Het startschot en de huldiging worden verzorgd door Francois Moelands. Start om 11.05 uur

De dikkebandenrace Categorie 2 ofwel grote prijs Mac Donalds Etten-Leur start om 11.20 uur en het startschot en huldiging wordt verzorgd door Jaochi Ho van Mac Donalds Etten-Leur. Categorie 3 van de dikkebandenrace, de grote prijs Schalk Makelaardij start om 11.50 uur. Twan Schalk zal het startschot lossen en de winnaar huldigen.

Om 12.10 uur wordt de loopfietswedstrijd om de grote prijs van Kinderdagverblijf het Blesje gereden. Celina Nooijens zal de winnaar huldigen.

SMS Metaal Service Champion Sprintwedstrijden

Om 12.25 uur worden de sprinters voorgesteld. Het deelnemersveld bestaat uit Jeffrey Hoogland, Harry Lavreysen, Sam Ligtlee, Nils van ’t Hoendeldaal, Joel Zuidema en Koen van der Wijst. Om klokslag 12.30 uur start de 200 meter kwalificatie, waarna om 12.40 uur eerst de halve finale en om 12.50 uur de finale wordt gereden.

De professionals

Om 13.05 uur worden de professionals aan het publiek voorgesteld, waarna om 13.30 uur de grote prijs Luyten Adviesgroep start. Burgemeester Miranda de Vries zal samen met Arko de Hoon het startschot lossen en de huldiging verzorgen. Om 14.10 uur volgt de Rit in Lijn; de grote prijs Rabobank. Startschot en huldiging door Ger de Weert.

De dameswedstrijd om de grote prijs Pep Events start om 15.30 uur. Twan Robbeson verzorgt de huldiging en het startschot. Om 15.40 uur vindt de huldiging en uitreiking van de Tom Memorial wisselbeker plaats, aan de winnaar van de prominentenwedstrijd. En tot slot start om 17.00 uur de puntenwedstrijd Proffesionals. Er wordt gestreden om de grote prijs Lindeloof BV weg en waterbouw. Albert Martinus verzorgt het startschot en de huldiging. Om 18.15 uur vindt de huldiging van het totaal klassement Technogroep Proffesional Profronde Etten-Leur 2018 plaats. Deze wordt verzorgd door Francois Moelands.

In verband met de Wielerronde zijn er door de gemeente verkeersmaatregelen aangekondigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen