Bram Tankink neemt afscheid tijdens TechnoSelect Profwielerronde

Foto: Redactie

Was de deelname van de volledige top 5 van de Tour de France al geen goede reden om zondag naar de TechnoSelect Profwielerronde te komen, dan is Bram Tankink het wel! De wielrenner wil op gepaste wijze het peloton verlaten en doet dat daarom op 19 augustus in Etten-Leur.

Bram Tankink won enkele weken geleden nog de ronde van Boxmeer. Zondag hangt hij echt zijn ‘proffiets’ aan de wilgen. Vorig jaar leek het al tot een afscheid te komen, maar door een rit in Nepal voor het goede doel kreeg hij opnieuw energie. Hij ging toen nog een jaar door. In 2018 komt zijn professionele carrière wel ten einde en neemt hij afscheid in Etten-Leur.

Deelnemerslijst mannen

De organisatie van de TechnoSelect Profwielerronde heeft de volledige top 5 van de Tour de France 2018 aan de start gekregen. Sam Oomen is de laatste wielrenner die aan de deelnemerslijst is toegevoegd. Zondag kun je daarom genieten van onder andere de volgende wereldtoppers:

  1. Gerraint Thomas
  2. Tom Dumoulin
  3. Christopher Froome (vaker aan de start in Etten-Leur)
  4. Primoz Roglic
  5. Steven Kruiswijk
  6. Bauke Mollema
  7. Wout Poels

Ook bekenden als Rob Ruijgh, Marco Minnaard, Twan Brusselman en schaatser Kjeld Nuis strijden om de prijzen mee. De mannen doen hun voorstelronde vanaf 13.05 uur. Bekijk het volledige programma.

Deelnemerslijst vrouwen

Ook bij de vrouwen staat er een mooi deelnemersveld aan de start. Een internationaal gezelschap, met Nederlandse topvrouw Chantal Blaak en Sophie de Boer, maar ook wielrensters uit landen als Tsjechië en Italië. De vrouwen starten om 15.30 uur.

Voordat de professionals verschijnen kan jong en oud genieten van de wedstrijd bij de prominenten, de dikkebandenrace en de loopfietswedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen