Start met nieuwe skatebaan in Brabantpark

Foto: Pixabay

De start met de werkzaamheden aan de nieuwe skatebaan in het Brabantpark start vermoedelijk 10 juli. De werkzaamheden gaan ongeveer acht weken duren.

Dan kunnen de skaters medio augustus de baan gaan gebruiken. Op 23 mei stelde het college van Etten-Leur het eindontwerp voor de skatebaan vast. Hiermee sloot de gemeente een periode van goed overleg met alle belanghebbenden af.

Een baan voor iedereen

In het voortraject is veel aandacht besteed aan de wensen van de skaters. Ook de wensen van de omwonenden vindt de gemeente belangrijk. Veel omwonenden kwamen naar de informatie momenten om hun vragen te stellen en eventuele zorgen kenbaar te maken.

Skatebaan voor nu en de toekomst

Bij het vernieuwen van de skatebaan is gekeken naar toekomstbestendigheid. In overleg met de skaters zijn de onderdelen helemaal van deze tijd en gemaakt van beton. Niet alleen aan de skaters, maar ook aan de steppers en bmx-ers is gedacht. Een veelzijdige skatebaan, met verschillende uitdagende niveaus.

Leefbaarheid in het park

Het Brabantpark wordt afgesloten, zodat er geen auto’s meer op het terrein kunnen racen. Uiteraard blijft er een toegang voor evenementen en voor de hulpdiensten. Ook nemen we samen maatregelen om rondslingerend afval te beperken. Er komen geen extra sanitaire voorzieningen. Met Handhaving en het Jongerenwerk maakt de gemeente we aanvullende afspraken om mogelijke overlast op en rondom de skatebaan te beperken. Daarnaast zetten omwonenden en skaters samen de eerste stappen om te komen tot een spelregelbord.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen