Nieuw in Etten-Leur: luistergroep klassieke muziek

Foto: pexels.com

Wil je leren om klassieke muziek beter begrijpen? Dat kan in een ‘muziekluistergroep’. Op donderdag 7 december kun je in de Nieuwe Nobelaer kennismaken met dit concept. De bijeenkomst start om 14.00 uur.

Met muziekluistergroepen wil de stichting Senia mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar brengen. Zo zijn er landelijk al 1.000 leesgroepen. Ook zijn er 30 luistergroepen. Als je deelneemt aan de groep levert Senia de luisterfragmenten en discussiemateriaal. Bijvoorbeeld de Nozze van Mozart, de Winterreise van Schubert, of de Symfonie Fantastique van Berlioz.

Het bijzondere aan een luistergroep

Om muziekluistergroepen bekender te maken heeft Senia een ambassadeur. Voor Zuid-Nederland is dat Eric Kolen uit Geldrop. Hij legt uit wat er zo geweldig is aan een luistergroep: “Klassieke muziek is helemaal niet zo moeilijk. Je krijgt alle gelegenheid veel te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk en de componist. Een vooropleiding is niet nodig. Interesse in en nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog hartstikke gezellig ook! Prachtig!”

De groep maakt samen met de ambassadeur concrete afspraken over de muziekstukken en bijeenkomsten.

Ook samen luisteren naar klassieke muziek?

De stichting wil graag een nieuwe muziekluistergroep in Etten-Leur oprichten. Heb jij belangstelling voor klassieke muziek en wil je daar samen met anderen naar luisteren en over praten? Kom op 7 december om 14.00 uur naar De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Op de website vind je meer informatie over de luistergroepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen