Pleidooi voor pand Slotlaan voor SCO

Foto: Pexels

Maandagavond 22 januari vond op het gemeentehuis de inspraakavond ‘De raad luistert’ plaats, voor onder meer kandidaat-gebruikers, belanghebbenden en omwonenden van het door de gemeente aan te kopen pand aan de Slotlaan ten behoeve van te huisvesten verenigingen en andersoortige gebruikers.

Carnaval belangrijk voor Etten-Leurse gemeenschap
In het belang van de Grote Optocht en het Etten-Leurse carnavalstijd heeft Stichting Carnavalsoptocht Etten-Leur zich conform de procedure gemeld als kandidaat-gebruiker. Helaas in de wetenschap dat de betreffende ruimte zonder verder overleg door de gemeente al was toegezegd aan andere partijen (de huidige bewoners van de Wipakker) met wat SCO betreft in de meeste gevallen -met alle respect- minder verregaande belangen voor de Etten-Leurse gemeenschap. Voor Stichting Carnavalsoptocht Etten-Leur (SCO) en namens alle bouwclubs in Etten-Leur hield Wouter de Koning een pleidooi voor de gemeenteraad.

Bijna in de kiem gemoord door wethouder
De Koning: “Prima voorbereid, en met de ambitie goed beslagen ten ijs te komen, werd onze motivatie om ruimte te claimen in dit bij uitstek geschikte pand voor Etten-Leurse bouwclubs en tevens aandacht te vragen voor het alsmaar toenemende probleem voor wat betreft het tekort aan geschikte bouwlocaties voor onze bouwclubs, bijna in de kiem gesmoord door wethouder Jan van Hal (CDA), die trachtte net voorafgaand aan de gelegenheid tot spreken onze inbreng bij voorbaat van tafel te vegen en alleen andere kandidaat-partijen het woord te gunnen. Vooraf is echter anders met ons gecommuniceerd door de gemeente en waren we juist uitgenodigd onze kandidatuur te onderbouwen.”

“Al met al een geheel onverwachte, onhandige en zelfs onfatsoenlijke manoeuvre door ons monddood te willen maken, uitgerekend tijdens deze voor ons (en onze achterban) uitgelezen mogelijkheid aandacht te vragen voor een voortdurend probleem wat vele Etten-Leurenaren bezighoudt.”

“Ik ben geschrokken van het gemak waarmee door de betreffende wethouder geprobeerd werd dit geagendeerde onderwerp plotseling en achteloos te schrappen en voor zich uit te schuiven zonder ons hierover vooraf te informeren. Zo gaat dat dus in Etten-Leur!”

Pleidooi voor Carnavalsliefhebbers
Uiteindelijk kon er alsnog getracht worden voor een geïnteresseerde gemeenteraad een lans te breken voor de bouwclubs, de Grote Optocht en daarmee vele carnavalsliefhebbers in Etten-Leur.

5 voor 12
“De gemeenteraad beseft nu hopelijk dat het 5 voor 12 is en er gedacht moet worden in concrete oplossingen op heel korte termijn!”, aldus de Koning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen