Het Seniorenhart verbindt ouderen met elkaar

Foto: pexels

Speciaal voor senioren is er elke donderdagmiddag en vrijdagochtend een gezellige bijeenkomst in de Nieuwe Nobelaer. Deze wordt georganiseerd door Els de Lange onder de naam Seniorenhart.

Tijdens deze bijeenkomsten vinden verschillende activiteiten plaats. Hierbij kunt u denken aan meezingen en bewegen op muziek, theatersketches en diverse muziekoptredens. Soms worden er presentaties en lezingen gehouden, of geheugenspelletjes gedaan.

De laatste tijd is eenzaamheid onder ouderen veelvuldig in het nieuws. “Deze bijeenkomsten kunnen bijdragen aan de verbetering van sociale contacten van senioren. Gewoon gezellig en ongedwongen met elkaar samen zijn; ik merk dat het veel ouderen goed doet”, zegt Els de Lange.

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar een gezellige ochtend te hebben en senioren met elkaar in verbinding te brengen. Er is altijd tijd voor een kopje thee of koffie én een luisterend oor. Het spreekt voor zich dat de diversiteit in de activiteiten, bijdragen aan deze verbinding. “Ik zie mensen uit hun isolement komen”, vertelt Els enthousiast.

‘Ouderen zijn van harte welkom! Mijn ervaring is, dat de drempel soms wat hoog is, maar ik weet ook dat men zich – eenmaal de stap genomen – snel en makkelijk aansluit. Het enthousiasme wat deelnemers meebrengen; daar doe ik het voor”, aldus Els.

.

Wilt u eens een kijkje komen nemen? Dat kan! De bijeenkomsten zijn op donderdagmiddagen van 14.15 uur tot 16.00 uur en op vrijdagochtenden van 10.00 uur tot 11.45 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon per keer. Dit is inclusief koffie of thee.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar [email protected] of de website bezoeken: www.seniorenhart.nl

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen