“Eigenlijk gaat het vanzelf”, concludeert Esther in week 15 van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

“Eigenlijk gaat het vanzelf.” Dat is het antwoord op de vraag: “Hoe combineer ik de Afvalrace met al het andere?” Het sporten en bewegen heb ik nu dagelijks in mijn dagindeling ingebouwd. Ik zet de auto verder weg en loop de rest naar het werk. Na het werk loop ik nog een flink stuk met en/of zonder de hond. Normaliter wandelde ik ook met de hond, maar nu zijn de rondjes iets groter geworden. In het begin moest de hond wel wennen, maar ondertussen is hij het gewend en staat hij te kwispelen als we gaan. En dat met zijn bijna 13 jaar, het lijkt soms wel een jonge hond.

Sporten gaat boven verwachting
Verder staan woensdag en vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in het teken van de gezamenlijke trainingen. Eigenlijk heb ik nog meer een keer gehad dat ik in eerste instantie niet wilde gaan, omdat ik druk met mijn werk bezig was, maar toen dacht ik dat ik ook tijd voor mezelf moest pakken. Het sporten gaat beter dan ik eerst gedacht had. Ik ben nooit een sporter geweest en hoopte wel dat ik het twee keer in de week zou volhouden, maar ik merk dat als de trainingen niet doorgaan (zoals met de feestdagen) dat ik het wel gemist heb. Ondanks het koudere weer van afgelopen week, blijven we buiten trainen en in het begin denk je wel: brrrr, echt koud! Maar als je eenmaal bezig bent, heb je er steeds minder last van. Het buiten sporten is wel erg fijn, zeker als je de gehele dag binnen werkt.

Meer drinken
Qua eten merk ik wel dat het steeds beter gaat en dat ik niet steeds moet denken, wat eet ik nu en wat mag wel en wat niet. Doordat je de app dagelijks invult en ziet welke voedingsstoffen je inneemt, weet je ongeveer wat je dagelijks kan eten. Ik ben niet iemand die steeds andere producten probeert, dus weet je hoeveel je moet eten in de ochtend, middag en avond om aan je calorieën te komen. Wat nog wel een verbeter punt is, is genoeg drinken. Ik merk dat dat er nog wel eens inschiet. Verder hebben we deze week een pakket gekregen van SMAAKT, biologische producten. Een aantal producten kende ik al en heb ik wel eens mee gekookt, maar een aantal ook niet, dus ook hierin worden we uitgedaagd, wat ik wel leuk vindt.

De Afvalrace Family & Friends Bootcamp powered by Decathlon Breda
Afgelopen zaterdag hebben we De Afvalrace Family & Friends Bootcamp powered by Decathlon Breda gehad. Mijn ouders en vriend hebben hier aan meegedaan. Wat ben ik trots, zeker op mijn ouders, dat ze alles hebben meegedaan, ondanks het voorspelde koude weer. De bootcamp bestond uit 5 onderdelen, onder andere; opdracht met kettlebells, boksen, estafette en twee bootcamp onderdelen. Het was leuk om zo met elkaar en met de andere Afvalrace-kandidaten bezig te zijn. Leuk om te zien dat iedereen gesteund werd door hun familie en vrienden. Dank je wel Enforce en Decathlon voor deze ervaring en alle deelnemers voor jullie enthousiasme. Op naar de volgende challenge.

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen