Week 16 van De afvalrace van Esther

Foto: Esther van Ras

Hoe zie ik mezelf in vergelijking met de start van de afvalrace? Als ik kijk naar mijn leef-en eetpatroon sinds het begin van de afvalrace, kan ik benoemen dat dit wel veranderd is.

Voeding
Als ik eet, dan denk ik er veel meer over na. In het begin at ik alleen als ik honger had en dat kon best wel pas laat in de middag zijn. Nu denk ik de dag van te voren er al over na wat ik wil eten. Dus nu zeker geen ontbijt meer overslaan en middageten. Dat zijn zeker veranderingen voor mij. En natuurlijk de tussendoortjes. Waar ik nog steeds op moet letten is het genoeg drinken. Ik merk dat mijn lichaam er niet zelf om vraagt, maar dat ik er dan wel aan moet denken om te blijven drinken. Verder qua voeding is het gebruik van enkel verse producten, dus niet uit potjes en/of zakjes. Dan merk je wel dat je veel vaker boodschappen moet doen ivm de houdbaarheidsdatum.

Beweging
Ben ik hier nu dagelijks mee bezig. Dat wil niet zeggen dat ik elke dag in de sportschool te vinden ben, maar dat ik wel elke dag aan minimaal 30 minuten beweging wil komen. Dat kan ook een extra groot stuk wandelen met de hond zijn. Mijn lieverd is nu bijna 13 jaar en die loopt nu ook weer best flinke stukken. Hij loopt nu afstanden die ik niet meer voor mogelijk gehouden had voor hem, zeker met zijn lage rughernia. Ik merk wel door het bewegen dat hij meer energie krijgt. Hij is blij als we weer een flink stuk gaan lopen, mogelijk worden zijn spieren hier soepeler van. Voor mij is het ook goed. Ik merk dat ik voorheen als ik thuiskwam van mijn werk dat ik eten ging maken en daarna de bank in plofte en dan lekker een serie of film ging kijken. Nu loopt ik na het eten en kijk daarna nog een film. Ik merk dat ik wel meer energie heb gekregen om meer dingen te ondernemen. Eerder zou ik lekker thuis blijven, maar nu

Kleding
Ik merk wel dat bepaalde kledingstukken losser komen te zitten en dat ik nu met 1 รก 2 maatjes kleiner kan doen. Daar ben ik erg blij mee. Ik hoop dat ik in de komende periode nog meer gewicht ga verliezen. Dat mijn eetpatroon nog meer ingesleten raakt en het drinken meer in mijn structuur komt, zodat dit mijn nieuwe manier van leven wordt en dat ik elke dag blijf bewegen. Ik merk dat ik wel gelukkiger ben geworden. Ik ben blij dat ik nu gezonder en lekkerder in mijn vel zit. Ik ga door om mijn doel te gaan halen. I can do it!

Tot de volgende keer,

Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen