Ervaringen en veranderingen tot nu toe. Week 24 van De Afvalrace van Esther

Foto: Esther van Ras

Mooiste ervaring of verandering tot nu toe. Tja, als ik hier iets moet beschrijven, dan is dit best wel moeilijk. Eigenlijk zijn er veel veranderingen. Hierbij enkele belangrijke punten:

Eetpatroon
Mijn eetpatroon is veranderd, daar waar ik vroeger nog geen boterham in de ochtend weg kon krijgen, eet ik nu een flink bord havermout met kaneel, honing en een appel. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ’s ochtend nu ook wel trek heb en het ook wel erg lekker vind.

Sporten
Verder kan ik echt wel genieten van het sporten. Ja, als je dat 6 maanden geleden gezegd had, dat ik dat zou zeggen, zou ik je voor gek verklaard hebben.

Gewicht
De weegschaal: voorheen stond ik er liever niet op, maar nu sta ik er bijna dagelijks op. Ook dat is niet goed, omdat dit ook niet altijd motiverend is, omdat je echt wel schommelt door de week heen. En als ik naar mezelf kijk, dan kan ik wel zeggen dat het afvallen niet als een vloeiende lijn naar beneden gaat….helaas, maar ik ben erg blij al met het behaalde resultaat.

Sportvrienden
Daarnaast heb ik leuke nieuwe mensen leren kennen, met in het bijzonder Patricia (mijn trainer) en Anita en Kim-ly (mijn sportmaatjes).

Oude kleding weer aan
Ik heb nog een broek van enkele jaren geleden (15 jaar denk ik), waar ik geen afstand van kon doen, omdat ik die zo mooi vond, die kan ik weer aan. Verder heb ik nog een oudere broek (maatjes kleiner) en dat wordt mijn volgende doel om te behalen.

Volhouden na De Afvalrace
Na 5 april wil en ga ik ook zeker door. Het sporten en afvallen doet me goed. Mijn sportmaatje Anita wil ook verder, dus blijven we met z’n tweeën lekker sporten. Zo kunnen we elkaar blijven motiveren

Waar moet ik nog wel aan wennen
Dat is het shoppen. Ik ben geen liefhebber van kleding kopen. Ik ging altijd naar de winkels waar ik zeker van wist, dat ik daar in de kleding paste. Nu ik dus ben afgevallen, kan ik ook naar andere winkels, maar in mijn gedachten, pas ik daar nog steeds niet in. Ik zie me soms nog steeds als 6 maanden geleden. Dit zal nog wel even moeten wennen.

Nog een verandering
Morgen ga ik de KLM Urban Trail Breda lopen, samen met twee vriendinnen. We gaan 10 km lopen door de mooie stukjes en gebouwen van Breda. Ik denk dat het een hele belevenis gaat worden. Ik zal jullie volgende week vertellen hoe het geweest is. Ik heb er heel veel zin in. Ook een dingetje wat ik anders niet gedaan zou hebben.

Uitnodiging Finaledag
Ik wil jullie allemaal uitnodigen voor de finaledag, volgende week, op 5 april 2019. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de resultaten van mij en mijn medekandidaten, schrijf je dan in voor de finale via onderstaande link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-finale-de-afvalrace-2018-2019-56118880081. De entree is gratis, maar de consumpties zijn voor eigen rekening. See you on 5-4-2019

Op naar de laatste week. Tot de volgende keer!

Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen