Mini-Roparun haalt meer dan 2.700 euro op voor palliatieve zorg!

Foto: Ad van de Luijtgaarden

Afgelopen zaterdag genoten vele deelnemers en supporters op de atletiekbaan van ARV Achilles van de tweede editie van de mini-Roparun. De organisatie van dit evenement is in handen van Achilles en het Etten-Leurse Roparunteam Swietelsky Go4Life. Zij halen hiermee geld op voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Aan het einde van de dag stond de teller op € 2.745,70. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar, toen de eerste editie van de mini-Roparun € 1.315,95 opleverde.

Eerste plaatsen voor Kluiskenshof en Achilles lopersgroep

De mini-Roparun is een sportief evenement waar iedereen welkom is.Vanaf half 1 verlieten een aantal groepen wandelaars de atletiekbaan voor hun ronde door de mooie omgeving van Etten-Leur. Ook hiermee leverden zij hun bijdrage aan het goede doel.

mini-roparun-praktijk-kluiskenshofOm 13.30 uur gingen 15 bedrijventeams met elkaar de strijd aan voor een estafetteloop van 10 kilometer. Dat waren teams van Maas-Jacobs, Modoc, Praktijk Kluiskenshof, Administratiekantoor W. Goossens, Feetanalysis, DAEMEN ICT, Zorgboerderij de Bontekoe, Woninginrichting Johan Vergauwen, Oonincx BV en Halters staaltechniek. Het (snelste) team van Praktijk Kluiskenshof won die strijd en daarmee een lekkere taart van bakkerij Elias.

Om 15.00 uur was de start van de hardloopteams in estafetteloop en de Kangoo Jumpers, die in hun eentje de 10 kilometer aflegden. Bij de hardloopteams bleef de prijs in eigen huis: Achilles lopersgroep 2 versloeg onder andere de teams Safari Joggers, Ballangrud en het eigen team van Swietelsky Go4Life. De uitslag van alle teams is te vinden op www.miniroparun.nl.

 

Gezellig tot in de late uurtjes

Na de sportieve prestatie stroomde de kantine van Achilles vol en konden mesen taartpuntjes kopen en prijzen winnen, uiteraard tegen een kleine betaling. Dat vond gretig aftrek bij de vele lopers en hun supporters en zo liep het opgehaalde bedrag, buiten het inschrijfgeld, verder op tot in totaal € 2.745,70. Ook volgend jaar is er weer een mini-Roparun op de tweede zaterdag in april.

Bedrag naar Hospice Marianahof

Het Etten-Leurse Roparunteam Swietelsky Go4Life haalt het hele jaar door zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Dit jaar is dat voor hospice Marianahof in Etten-Leur. Het team is onder andere op de Oranjemarkt aanwezig met een kraam waar ze allerlei spullen verkopen en op 18 mei is er een heuse Benefietavond in het Turfschip met plaatselijke artiesten als Punch5 en E-L Band. Blijf dus niet thuis op 18 mei, maar kom naar de Benefietavond! Het wordt een spetterende avond en ook hier gaat het opgehaalde bedrag naar Hopsice Marianahof. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te koop via www.bestelkaartjes.nu.

Roparun in Pinksterweekend

Als tegenprestatie loopt Roparunteam Swietelsky Go4Life in het Pinksterweekend in estafette van Parijs naar Rotterdam. Op Tweede Pinksterdag zullen zij worden binnengehaald bij Café Zaal Roeloffs. Houd de Facebookpagina van het team in de gaten voor meer informatie en nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen