Week van ons Water: van 10 tot en met 19 mei

Foto: Pexels

Van 10 tot en met 19 mei organiseren gezamenlijke waterpartners in Brabant de Week van ons Water. Gemeente Etten-Leur is ook deelnemer en heeft twee leuke activiteiten in deze week. Op 11 mei is er een Watermarkt bij Life & Garden en op zaterdag 18 mei kun je meedoen aan de Waterwandelingen vanaf de Turfvaart.

De Week van ons Water heeft als doel om je te informeren over watergebruik en je bewust te maken van de gevolgen van heftige regenval. Je kunt zelf ook wat doen!

11 mei Watermarkt

De Watermarkt wordt gehouden tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de Life & Garden aan de Lage Vaartkant. Hier staan klimaat, wateroverlast en waterbewustzijn centraal. Op deze markt vind je kraampjes waar onder andere informatie wordt gegeven over wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast. Bezoekers van deze Watermarkt maken kans op een gratis regenton! Laat je gegevens achter in de regenton om kans te maken. Deze persoonlijke gegevens worden enkel gebruikt ten behoeve van deze actie. Na afloop van de Watermarkt, zal de regenton worden verloot onder de deelnemers.

18 mei Waterwandeling door Etten-Leur

Op zaterdag 18 mei kunt u een waterwandeling door Etten-Leur maken, onder leiding van een ervaren IVN-gids. U hoort meer over natuur, water en klimaataanpassing. De wandeling is gratis en start twee keer: om 13.00 uur en om 15.00 uur bij de Jachthaven aan de Turfvaart (Westpolderpad 6). De tocht is ongeveer 2.5 kilometer lang en duurt ongeveer 1.5 uur. Aanmelden kan door uiterlijk 10 mei een email te sturen naar [email protected]

Actie

Ben jij een inwoner van de gemeente Etten-Leur en wil je graag je steentje bijdragen aan de opgave tegen wateroverlast? Doe dan mee aan onze winactie! Lever uiterlijk woensdag 8 mei een foto aan van jouw tuin in, waarin zichtbaar aandacht is besteed aan waterberging. Bijvoorbeeld door het vervangen van tegels door planten. Email deze foto naar [email protected]. Met de bevestigingsmail die je hierna ontvangt, kun je op zaterdag 11 mei tijdens de Watermarkt een gratis plantenpakket ophalen. Lever daarbij ook de door jou verwijderde tegels in. Daarnaast maak je met de toegestuurde foto, middels loting, kans op een waardebon t.w.v. 125 euro, te besteden aan waterbergende planten bij Life & Garden. Deze waardebon wordt aan de winnaar* uitgereikt door Wethouder Kees van Aert, op de Watermarkt op 11 mei om 13.00 uur.

Voorwaarden

  • Maak een foto van jouw tuin, waarin duidelijk aandacht is besteed aan waterberging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan “geen tegels, maar groen””, een vijver, een groen-dak of een regenton
  • Stuur de foto uiterlijk 8 mei, bij voorkeur per mail, naar [email protected] of uiterlijk 6 mei per post naar gemeente Etten-Leur, t.a.v. Jonne Besselink, Postbus 10100, 4870 GA Etten-leur
  • Vermeld bij deze foto je naam, adres en telefoonnummer. Deze gegevens worden alleen gebruikt ten behoeve van deze actie
  • Alleen foto’s die uiterlijk dinsdag 8 mei door de gemeente zijn ontvangen, doen mee aan de actie

*De winnaar van de waardebon dient op 11 mei om 13.00 uur aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. De winnaar wordt vooraf op de hoogte gebracht. Tevens stemt de winnaar bij acceptatie van de prijs in, dat er tijdens de prijsuitreiking foto’s worden gemaakt en dat deze kunnen worden gepubliceerd in lokale media.

Meer activiteiten

Voor meer informatie over de regionale Week van ons Water kijk je op www.weekvanonswaterinbrabant.nl. Hier staan ook andere leuke activiteiten die in de regio plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen