Poëzie op gevels huurwoningen Centrum Oost

Foto: Pexels

Alwel en de gemeente hebben studenten van Avans gevraagd, om de Etten-Leurse wijk Centrum Oost jonger en bruisender te maken. Op zeven gevels van onze huurwoningen komt één van de ideeën: kunst in de vorm van mooie poëzie.

Bruggenbouwers
Het idee komt van de studenten zelf. Het complete project is in hun handen. De Bruggenbouwers uit Centrum Oost doen ook mee. Dat zijn wijkbewoners die op vrijwillige basis vaak helpen bij leefbaarheidsprojecten. De studenten zoeken zelf de kunstenaar(s), die de gedichten op de gevels zet(ten). Ook de huurders, die in de betreffende huizen wonen, reageerden enthousiast.

Wijkbewoners schrijven zelf de gedichten
Op zaterdag 18 mei vindt er een workshop gedichten maken plaats, voor geïnteresseerde buurtbewoners bij XEL aan het Stationsplein. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom. De workshop wordt gegeven door poëzierecensent Herbert Mouwen. De jury bestaat uit 3 personen, waaronder een bewoner van Centrum Oost. Samen beoordelen ze de gedichten en bepalen ze welke gedichten op de gevels komen. Voor de zomervakantie begint moeten de eerste kunstwerken in uitvoering zijn. Vanzelfsprekend wordt er met duurzame verf gewerkt, waardoor de gedichten zeker tien jaar zichtbaar blijven.

Meedoen aan workshop
De workshop gedichten schrijven start om 14:00 uur met een wandeling langs de woningen, ter inspiratie, en duurt tot 17:00 uur. Vanaf 13:30 gaan de deuren van XEL aan het Stationsplein open. XEL is ook een pand van Alwel, waar jongeren en ouderen uit de wijk elkaar ontmoeten. Dit pand is al voorzien van kleurrijke kunst op de gevel, aan de kant van het station.

De huurders van deze huizen krijgen straks een poëziewoning:

 

  • Anna van Berchemlaan 12
  • Dr. Mollerstraat 2
  • Stationsstraat 127
  • Lambertushof 13 en 15
  • Tuinstraat 2
  • Pastoor van Weesstraat 14
  • Vincent van Goghplein 3
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen