Eerste Groene Pluim in Etten-Leur voor de Krom BV

Foto: Peter van Trijen

Afgelopen vrijdag 13 mei heeft de Krom BV tijdens haar 25 jarig jubileum als eerste bedrijf in Etten-Leur de Groene Pluim ontvangen.

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs (blijk van erkenning en waardering), die op frequente basis wordt uitgereikt in Nederland. Het doel van De Groene Pluim is om organisaties op een positieve wijze te erkennen met hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Door deze erkenning ontstaat een netwerk van koploper bedrijven die voor andere bedrijven een inspiratie zijn om duurzaam te gaan ondernemen.

Punten waarop beoordeeld wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan het bereiken van de Sustainable Development Goals, die de Verenigde Naties heeft opgesteld.

De Krom BV

De Krom B.V. is van oorsprong een echt familiebedrijf, en is opgericht in 1997 door Leo de Krom. De tweede generatie, Johan en Martijn de Krom, legt de nadruk op innovatie, digitalisering en efficiëntie om zo toonaangevend te blijven. Een van de belangrijkste kernwaarden van de Krom B.V. is en blijft: het ontzorgen van de opdrachtgevers. De dienstverlening van de Krom bestaat uit bestrating, duurzaam onderhoud, grondwerk en specialistische rioolwerk. Het bestraten kan zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd. In de toekomst zal bestratingswerk zelfs door robots kunnen worden uitgevoerd.

De Krom B.V. is een innovatieve hoofdaannemer die al meerdere keren op rij is uitgeroepen tot “Ambassadeur Brabants besten“. Brabants Besten is een netwerk van private MKB ondernemers in de provincie Noord-Brabant die het goede voorbeeld geven op het terrein van innovatief werkgeverschap. De dertig Brabants Besten die elk jaar worden benoemd, vormen de kopgroep van innovatieve ondernemers in Brabant.

‘’Het bedrijf toont aan dat het anders kan. Met deze prijs krijgen zij de erkenning voor wat ze doen en het geeft hen een extra stimulans om zo door te gaan’’, aldus de wethouders Vrolijk en Van Aert. ‘’We zijn erg verheugd dat we deze Groene Pluim mogen uitreiken aan dit mooie bedrijf op hun jubileumfeest.’’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen