Zeg gedag tegen scheerbultjes: alles wat je moet weten voor je gaat laserontharen

Foto: HuidWens

Wekelijks scheren of epileren, ingegroeide haren, stoppels: door laserontharen kun je hier voor altijd gedag tegen zeggen. Vaak zijn er veel vragen over laserontharen. Hoeveel behandelingen heb je nodig? Doet het pijn? Huidtherapeut Eline Aarts beantwoordt de meest gestelde vragen over laserontharen.

We dromen allemaal om haarvrij te zijn en altijd gladde benen of een strakke bikinilijn te hebben. In de zomer willen we in onze badkleding verschijnen zonder je zorgen te maken of je je bikinilijn wel goed geschoren hebt.

Bij HuidWens kunnen alle lichaamsdelen waar zich haar bevindt veilig en effectief worden gelaserd. Zo wordt er zelfs een pakket aangeboden voor ‘full body’ laseren tegen een mooie prijs.

Werkwijze
Nooit meer scheren, waxen, harsen of epileren klinkt geweldig in de oren. Maar hoe werkt het principe van de laser? Laserontharing is geschikt voor iedereen, zolang er maar pigment aanwezig is in de haren (laserontharing werkt dus niet voor rode, blonde of grijze haren). Het pigment in de haar absorbeert het laserlicht. Vervolgens wordt het licht omgezet in warmte en wordt het haarzakje vernietigd. De haar zal binnen enkele weken uitvallen. 

HuidWens beschikt over de beste laserapparatuur voor laserontharing. De GentleMax Pro wordt daarom ook de prachtparel genoemd van de praktijk. In tegenstelling tot bij IPL-apparatuur waar veel reguliere schoonheidsspecialisten mee werken, vernietigt deze hoogwaardige laser het hele haarzakje waardoor haren langdurig wegblijven. En we kunnen zelfs de donkere huid veilig behandelen. 

De huidtherapeuten bij HuidWens zijn BIG-erkend en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Bijscholingen over laserontharing worden gevolgd om kennis up-to-date te houden. Hierdoor ben je verzekerd van een vakkundige behandeling bij ons in de praktijk. Dankzij de status van zorgverlener wordt laserontharing in het gelaat vaak vergoed door je zorgverzekeraar.

Is een behandeling pijnlijk?
De hamvraag: doet laseren pijn? Je kunt het gevoel van laserstraling vergelijken met elastiekjes die tegen de huid worden aangeschoten, iets wat niet te pijnlijk is maar wel als onprettig kan worden ervaren. 

Bij HuidWens wordt gebruik gemaakt van een koelsysteem wat de behandeling vergemakkelijkt. Dit zorgt ervoor dat de behandeling minder lang duurt. Voor de onderbenen trekken we ongeveer een half uur uit en met de oksels zijn we in een kwartier klaar. 

Hoeveel behandelingen heb je nodig? 
De meeste mensen hebben gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Maar dit kan per persoon verschillen. De behandeling is eigenlijk pas effectief wanneer de meeste haren zich in de actieve groeifase bevinden. Om deze reden zijn er meer behandelingen nodig. Na de eerste behandeling zal je merken dat veel haren uitvallen en wegblijven. Iedere behandeling zal dit geleidelijk aan meer worden. Daarna is het advies om één keer per jaar terug te komen voor een behandeling. Door hormonale wisselingen kan er soms wat haar terugkomen. Net voor de zomer is dan een goed moment voor zo’n onderhoudsbehandeling, omdat veel mensen dan ook vakantie gaan. 

3=2 betalen op lichaamsontharing.
Wil jij ook haarvrij de zon in? Bij HuidWens ontvang je 3 behandelingen voor de prijs van 2. Deze actie geldt op bijvoorbeeld de oksels, schaamstreek, benen, borst of rug (uitgesloten zijn ‘full body’ en gelaat). Maak snel een afspraak, want deze actie geldt bij afname tot 31 juni. Een kennismakingsconsult is gratis en vrijblijvend. Gedurende dit gesprek ontvang je een persoonlijk advies en een prijsindicatie.

De praktijk is gevestigd aan de Bredaseweg 57 in Etten-Leur. Ook in de avond of op zaterdag zijn we open. Plan je afspraak in via de website www.huidwens.nl of mail naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen