Een lichtpuntje in december

Foto: Buiten Afscheid

De feestdagen staan voor de deur, maar de decembermaand is niet voor iedereen een periode van onbezorgde gezelligheid. In de schaduw van feestvreugde zijn er ook mensen die geconfronteerd worden met verlies en het gemis van dierbaren. 

In een poging een lichtpuntje te bieden aan diegenen die het nodig hebben, deelden Patricia Notting (Cordis Uitvaart) en Hella de Wit (afscheidshuis buitenafscheid.nl) een kleine attentie uit op de markt in Prinsenbeek. Deze actie was bedoeld als troostend gebaar voor hen die een geliefde moeten missen of voor diegenen voor wie deze periode om welke redenen dan ook confronterend is. 

Ook de komende dagen zijn zij te vinden op de markt in Prinsenbeek om symbolisch een lichtpuntje te verspreiden. Mocht u hen tegenkomen en het zelf niet nodig hebben, dan kunt u het lichtpuntje natuurlijk altijd nog aan iemand anders doorgeven die het wel kan gebruiken.

En voor het geval je opziet tegen de komende feestdagen, weet dan dat er ook een aantal dingen zijn die je zelf kunt doen om deze dagen zo goed mogelijk door te komen. Op de websites van Buiten Afscheid en Cordis Uitvaart vind je deze tips terug. Niet om het gemis weg te halen, wel om het wat draaglijker te maken.

Meer over afscheid nemen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen