Begroting provincie Brabant 1,4 miljard over 2025: Samen aan de slag (video)

26 sep , 13:51 Nieuws
money g39ca94846 640
Gedeputeerde Staten presenteren donderdag een sluitende begroting voor 2025 met een omvang van 1,4 miljard euro aan Provinciale Staten. In deze begroting waar het nieuwe bestuursakkoord ‘Samen maken we Brabant!’ verwerkt is, focust het provinciebestuur zich op haar plannen om Brabant toekomstbestendig te maken snel uit te voeren. 
Eerder dit jaar is in de Perspectiefnota 2025 het bestuursakkoord ‘Samen maken we Brabant!’ financieel uitgewerkt en is de verdeling van middelen voor de komende bestuursperiode afgesproken. De begroting 2025 volgt hierop.
Gedeputeerde financiën Martijn van Gruijthuijsen: “We staan voor grote uitdagingen om Brabant open te houden voor groei en ontwikkeling. We kunnen niet stilvallen. Dat betekent niet alleen dat we scherpe keuzes moeten maken, maar ook dat we ons moeten richten op waar we nu mee aan de slag kunnen. Dat doen we met een volle focus op de uitvoering! Zo maken we ondanks alle uitdagingen Brabant toch elke dag een beetje mooier.”
De provincie voert haar beleidsdoelen ook uit door anderen te stimuleren en partners te helpen plannen en projecten te realiseren. Bij de presentatie van de begroting worden een aantal partners in de spotlight gezet om te vertellen hoe we Brabant samen mooier maken.
De ambities uit het bestuursakkoord worden momenteel naar concrete plannen vertaald in Uitvoeringsagenda’s. Momenteel loopt het proces om die uit te werken en met Provinciale Staten te bespreken. Provinciale Staten bespreken de begroting op 1 en 8 november. De volledige begroting is te vinden op brabant.nl/begroting.