Cliënten hospice Marianahof genieten binnen van de buitenwereld dankzij Qwiek Up

27 sep , 14:07 Nieuws
afbeelding persbericht qwiek up roparunjpg
Stichting Roparun schenkt hospice Marianahof € 7.150,- voor de aanschaf van een Qwiek Up. Met de Qwiek Up kan hospice Marianahof de buitenwereld naar binnen halen en prachtige beelden projecteren op het plafond of de muur.
Roparunteam 248 Go4Life overhandigt de cheque aan de medewerkers van hospice Marianahof. De Qwiek Up is al in gebruik bij het hospice. Verpleegkundige Wilma Verhaard laat het Roparunteam trots zien hoe de Qwiek Up werkt. Levensechte beelden van een bos verschijnen op de muur, inclusief rustgevende vogelgeluiden op de achtergrond. Iedereen in de ruimte beaamt: dit is een aanwinst voor hospice Marianahof. “Een prachtige donatie waar onze huidige en toekomstige cliënten heel veel plezier van gaan hebben,” vertelt Annette Poulis, manager van hospice Marianahof.
In hospice Marianahof kunnen mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen in een veilige en geborgen omgeving met een huiselijke sfeer. Wilma Verhaard vertelt: “We proberen het de mensen hier zo aangenaam mogelijk te maken. Met de Qwiek Up kunnen we nu de buitenwereld naar binnen halen. Met de verschillende modules zoals een boswandeling, muziek en de onderwaterwereld, kan de cliënt zelf kiezen wat hij of zij wil zien. Families kunnen ook een eigen module maken met foto’s of muziek die veel voor hun dierbare betekent.” Zo kan er leven toegevoegd worden aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.

Over de Roparun

De Roparun vindt ieder jaar plaats in het Pinksterweekend. Tijdens deze estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Hamburg of Parijs naar Rotterdam zamelen de deelnemende teams geld in voor mensen in hun laatste levensfase. Team 248 Go4Life uit Etten-Leur zet zich al jaren in voor hospice Marianahof en heeft de aanvraag van hospice Marianahof voor de Qwiek Up aanbevolen bij stichting Roparun.