Politiek reageert op vier stellingen tijdens lijsttrekkersdebat

Foto: Etten-Leurse Bode

Wil je meer weten over de lokale politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Het lijsttrekkersdebat van de Etten-Leurse Bode op zondag 11 maart is een mooie gelegenheid om de standpunten van de partijen beter te leren kennen. Iedereen die belangstelling heeft, mag deze middag het debat bijwonen.

Vier stellingen komen ter sprake

Debatleider Ivo Pertijs legt de acht uitgenodigde lijsttrekkers vier stellingen voor die gaan over:

  • het verenigingsleven
  • ondernemen in Etten-Leur
  • het buitengebied
  • integriteit

Hierop mogen de lijsttrekkers Ronnie Buiks (CDA), Kees van Aert (APB), Frank Vrolijk (VVD), Ron Dujardin (D66), Lia Boeren (Ons Etten-Leur), Hans Wierema (PvdA), Louis Roks (Leefbaar Etten-Leur) en Dennis Aerts (GroenLinks) op reageren. Ook aanwezigen in de zaal mogen reageren.

Waar moet je zijn?

Het debat vindt plaats op zondag 11 maart in de grote theaterzaal van Nieuwe Nobelaer. Je mag vanaf 10.00 uur binnenlopen, dan staat er koffie en thee klaar. Het debat duurt tot uiterlijk 12.30 uur. In de foyer volgt nog een kleine nazit voor wie wil.

Gemeenteraadsverkiezingen en kerk

Naast het lijsttrekkersdebat is er op dinsdag 6 maart een politiek Diaconaal Café, dat georganiseerd wordt door het Oecumenisch Overleg van de Mariaparochie. Het thema van de avond is ‘Doet u mee?’. De onderwerpen zijn gericht op het sociale gezicht van de kerk en politiek, waaronder de sociale onderwerpen in de verkiezingsprogramma’s en de verantwoordelijkheden van de kerk. Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal en aan de afgevaardigden van de politieke partijen wordt een korte reactie gevraagd.

Wil je hierheen? Dan kun je op 6 maart naar het Neêrlandsch Koffiehuus (Markt 23) waar de avond om 20.00 uur start.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen