Sportclub in beeld: Unitas’30

Foto: Unitas'30

De grootste voetbalclub in Etten-Leur, dat is Unitas’30. De naam verraadt het jaartal van oprichting (1930), al begon de club ooit als Sparta. Unitas’30 is van oorsprong ‘van de Leur’, maar sinds 1970 gevestigd op Sportpark de Lage Banken. Daar heeft de club nu vier kunstgrasvelden en één natuurgrasveld. Het moderne clubgebouw stamt uit 2012.

Bij Unitas’30 is iedereen welkom om op zijn of haar niveau te voetballen. Of dat nu voor de lol is of om fanatiek wedstrijden te winnen. Unitas’30 is een vereniging met duidelijke regels, een gezellige sfeer en een grote groep vrijwilligers die zich inzetten om iets te betekenen voor de club. Wat je overal terugziet zijn de kernwoorden samen, kameraadschap en kwaliteit. Elke voetballiefhebber kan zich hier thuis voelen. Jij ook!

Kwaliteit boven kwantiteit

Vier enthousiastelingen legden de basis voor wat nu een bloeiende vereniging is. De club heeft 88 jeugdteams, waaronder 11 meisjesteams en 12 seniorenteams, waaronder 2 damesteams. Er zijn nu ruim 1600 leden. Dat zijn er zoveel dat langzaamaan het maximum bereikt is.

Ton van der Corput, secretaris van de club, legt uit: “Bij ons telt kwaliteit. We willen dat alles om het voetbal goed geregeld is. Dat de doelen op hun plek staan, dat er voldoende ballen klaarliggen en dat iedereen voor een wedstrijd tijd heeft voor een warming-up. Uitbreiding van velden is niet meer mogelijk, dus hebben we in sommige leeftijdsgroepen te maken met een wachtlijst.  Zo kan iedereen onder de juiste omstandigheden bij ons sporten.” Ton is al vanaf 2008 betrokken bij de club en doet er nu als bestuurslid alles aan om de kwaliteit die je van de club mag verwachten te blijven bieden.

Sportief succes

Kwaliteit zie je ook terug in de prestaties van de vele teams van Unitas’30. Op sportief gebied is de club de laatste jaren sterk gegroeid. Ook dat draagt bij aan het succes van de vereniging. De uitslagen van alle teams kun je gewoon volgen op de website.

Zeven dagen bedrijvigheid

Unitas’30 is zeven dagen in de week open. Op zaterdag kun je als ouder al vanaf 07.30 uur in de kantine terecht voor een kop koffie. De meeste trainingen zijn van maandag tot en met donderdag. Door de grote vraag zijn er ook vijftien teams die trainen op vrijdag, een avond die lang minder populair is geweest.

Wekelijks voetballen met vrienden?

Wil je gewoon als vrienden één keer per week een potje voetballen op de velden van Unitas’30? Ook dat kan, want de club heeft ‘35+ en 45+ voetbal’. Voor de lol samen tegen een bal trappen, zonder wedstrijden te spelen. Er zijn al verschillende vriendengroep op de vrijdagavond actief. Zo houden een aantal leden van boven de 70 jaar op deze manier hun voetbalkwaliteiten op peil. Gewoon omdat voetbal zo leuk is!

Geen club zonder vrijwilligers

Net als bij andere verenigingen draait de bedrijvigheid op de velden van Unitas’30 volledig op vrijwilligers. Secretaris Ton geeft toe dat het niet altijd makkelijk is om alle posities in te vullen. Er moet toch zeven dagen in de week iemand zijn voor de kantine, en daar hoort ook de schoonmaak bij van tafels, vloer, prullenbakken etc. Gelukkig kan de club vertrouwen op een groep vrijwilligers (van jong tot oud) die het leuk vinden om deze taak op zich te nemen.

Wil jij meer doen dan voetballen bij de club? Unitas’30 zoekt nog naar een aantal nieuwe vrijwilligers voor o.a. PR & communicatie, schoonmaak en coördinator JO19/JO18. Ook wil de club graag meer mensen als achtervang voor de cruciale posities binnen de vereniging. Op die manier blijft de kwaliteit waar de club voor staat voor de toekomst bewaard.

       

Meer dan alleen voetballen

Bij Unitas’30 doen ze meer dan alleen voetballen. Ze zetten hun jubilarissen graag in het zonnetje, helemaal als ze al vijftig of zestig jaar lid zijn (!). Een enthousiaste activiteitencommissie zorgt het hele jaar door voor leuke extra activiteiten voor de leden. Wat dacht je van (kinder)bingo, carnaval, paaseitjes verkoop en Sinterklaas? In december is er het E-weekend; twee dagen met overnachting voor de jeugd. De jaarlijkse afsluiting van elk seizoen is de clubdag. Die dag is er voor alle leden wat te doen, van een voetbaltoernooi tot klimwand en speelkussen.

Samen plezier hebben is belangrijk en dat merk je bij Unitas’30!

Voor meer informatie over de vele teams, activiteiten en lidmaatschap kijk je op www.unitas30.nl.

Ga naar het overzicht van sportverenigingen in Etten-Leur. Heb je lokaal sportnieuws? Laat het het ons weten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen