De tijd vliegt voorbij!

Foto: Rosanne Post

Hallo allemaal, hier ben ik weer met mijn 3e blog. De tijd vliegt voorbij moet ik zeggen! Ik ga jullie in deze blog vertellen over mijn trainingen van de afgelopen week en over de veranderingen die ‘de Afvalrace’ tot nu toe met zich mee heeft gebracht.

Ook werd ik voor de leeuwen gegooid aangezien ik mijn allereerste vlog ooit moest maken; uit mijn ‘comfort zone’ dan maar. Het resultaat zie je hieronder….

Afgelopen weekend had ik twee mentale testen op mijn werk. Op zaterdag ging ik met de bewoners cakejes bakken, op zondag stonden er verse frietjes op het menu! De cakejes kon ik weerstaan en met de frietjes had ik rekening gehouden dus had ik mijn eigen bakje salade meegenomen. Het voelde goed om de verleiding te kunnen weerstaan en voor mezelf te kiezen. Verder ben ik zondag- en maandagochtend gaan trainen in de sportschool. Ook dinsdag stond er weer een uitdaging op de planning; een teamdag van mijn werk. Ik heb ongeveer 1,5 uur met een hele schaal appelflappen voor mijn neus gezeten!! (ik was op de verkeerde plaats gaan zitten……) Maar het is gelukt, ondanks dat ze soms wel naar me lonkte. ’s Middags was er een uitgebreide lunch, maar ook dit ging goed.

Woensdagochtend stond er weer een training met Remco op de planning in combinatie met een gesprek. Op dit gesprek kom ik hieronder nog terug. De training was pittig, aangezien ik niet helemaal fit was. ’s Avonds stond er een intro-les voor het kickboksen op de planning. Een les waarin we werden uitgedaagd en de basis van het kickboksen aangeleerd kregen. Erg leuk en ook zeker voor herhaling vatbaar! Op donderdagavond wordt in Etten-Leur de groepstraining gegeven, ook hier was ik van de partij. Een uitdagende training met spierpijn in het vooruitzicht. Vanochtend heb ik me daarom weer in mijn badpak gehesen om de spierpijn ietwat te verminderen. De trainingen zitten er weer op voor deze week. In het weekend even lekker rust pakken!

Afgelopen woensdag had ik weer een voortgangsgesprek met Remco. Tijdens dit gesprek werd me duidelijk dat ik soms tóch strenger voor mezelf moet zijn en betere keuzes moet maken. (geen wijntjes doordeweeks bijvoorbeeld) Dit is dus hetgeen wat het meeste is veranderd voor me, keuzes maken wat betreft voeding. De grote lijnen lukt wel, maar de extra’s en wijntjes en dergelijke vind ik soms nog wel verleidelijk. Zo nam ik bijvoorbeeld 2 handen nootjes in plaats van 1 hand. Geen ramp zou je zeggen, maar hier begint het natuurlijk mee. Daarom zal ik nóg harder moeten werken en bewuste keuzes moeten maken waar ik me achteraf niet schuldig om voel. Verder is een grote verandering natuurlijk het sporten. Ik sport op dit moment 5x per week en ik merk dat m’n lichamelijke gesteldheid me nog in de weg zit, maar daar is dit hele proces natuurlijk voor bedoeld. Wel merk ik dat ik al wat vaker voor mezelf kan kiezen en dus ook eerder een ‘nee’ durf te verkopen. Al met al; de eerste kilo’s zijn eraf (4,7!!!!), maar ik heb nog een lange weg te gaan!

Aanstaande zaterdag ga ik samen met Maureen en Wendy (beide oud-kandidaten van de Afvalrace) naar ‘the floathouse’ in Breda. Hier gaan we ieder in een cabine met daarin een bad met Epsonzout water. Dit geeft je een gevoel van gewichtloosheid. Dat is goed voor herstel van je spieren, ontspanning, vermoeidheid en nog veel meer. Meer informatie kun je vinden op www.floathouse.nl. Ik zal jullie in mijn volgende vlog meer vertellen over mijn ervaringen met het floaten. Tot volgende week allemaal, enne, check m’n vlog hier;

Liefs, Rosanne  

Rosanne Post wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen