Afvallen in Sinterklaassferen in week 8 van De Afvalrace van Esther

Foto: Esther van Ras

Samen met mijn sportmaatjes hadden we een leuk idee. Om alvast in de feeststemming te komen en Patricia te bedanken voor haar hulp en enthousiasme, hadden we een chocoladeletter gekocht. Maar je weet sporten, afvallen en chocolade gaan niet samen. Dus voor ons, de sporters, een lekkere…wortel! Hahaha!

Door de pijn heen
Ik ben erg blij met mijn trainer en sportmaatjes. Als ik er even doorheen zit, peppen ze me weer op en geven ze me kracht om door te gaan. Deze week is een moeilijke en frustrerende week. Begin van de week ging het sporten lekker. We hebben veel gelopen en aan onze conditie gewerkt. Wel zwaar, maar wel lekker. Met die instelling ben ik vrijdag ook gaan sporten, maar helaas. Qua sporten ben ik mezelf afgelopen vrijdag weer tegen gekomen, Patricia geeft wel aan dat dit fases zijn, maar ik ga liever door en laat me door mijn spieren niet tegenhouden. Ik voelde mijn spieren, lies en bovenbenen. Hierdoor was het moeilijk om alle oefeningen goed uit te voeren omdat je door de pijn heen moest. Maar uiteindelijk alles gedaan en na het sporten gaf het wel een goed gevoel. Verder ben ik woensdag naar de fysio geweest voor mijn nek en schouder, waardoor ik bepaalde spieren moet ontlasten en bepaalde oefeningen niet mag uitvoeren. Hopelijk ben ik snel van mijn klachten af en kan ik er weer flink tegenaan.

Acht ons erbij
Qua gewicht, tja, wat zal ik hier eens over zeggen. Voor mijn gevoel ben ik goed bezig en laat ik alle slechte lekkere dingen staan, maar zie ik geen resultaat. Het tegenovergestelde zelfs, ik ben acht ons aangekomen. Begin van deze week had ik het gevoel een steen in mijn maag te hebben en een continue vol gevoel. Dit met Patricia besproken en afgesproken om de zuivelproducten even te laten staat. Mogelijk dat mijn lichaam hier niet goed tegen kan.
Nu dus brood in de ochtend en middag met rauwkost, het gevoel van een steen in mijn maag is weg, maar had gehoopt ook wat te zijn afgevallen, maar helaas.

Focus op drinken
Dit is niet motivatieverhogend, maar Patricia heeft mijn eetpatroon goed doorgenomen en ik moet nu meer naar de verhoudingen gaan kijken (koolhydraten, eiwitten en vetten). Proberen om mijn eten een dag van te voren te plannen, zodat ik goed zit qua verhoudingen. Verder genoeg gaan drinken. Dat is nog steeds een puntje voor mij, maar nu de focus op zeker twee liter te drinken op een dag. Hopelijk volgende week een beter resultaat en zo niet dan gaan we puzzelen waar we een verandering in kunnen aanbrengen. Niet ieder lichaam reageert hetzelfde, dus het is even puzzelen wat voor mij werkt. Is nu even niet leuk, maar als we gevonden hebben wat wel werkt, is dit wel voor de rest van mijn leven een goede les!

Hopelijk kan ik jullie volgende week positievere resultaten vertellen.

Groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen