Esther bereikt haar mijlpaal, in week 19 van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

Afgelopen week hebben we weer een mailtje ontvangen dat Enforce / Afvalrace weer een verrassing voor ons had. Ze hebben een kookworkshop ‘Healthy Food’ voor ons georganiseerd. We gaan een speciaal 4-gangendiner maken gebaseerd op gezonde voeding en lage calorieën. Ik ben heel erg benieuwd en het is ook leuk om alle andere afvalrace kandidaten daar weer tegen te komen. Ook een leuk moment om alle vorderingen en tegenslagen te bespreken.

 

Mijlpaal bereikt
Afgelopen week heb ik mijn mijlpaal bereikt. Al jaren ben ik bezig met afvallen en kom ik maar niet onder de 10kg grens om af te vallen. Als ik 10 kg was afgevallen, bleef ik daar op hangen, wat ik ook probeerde. Maar…… (tromgeroffel)……. ik ben nu al 13 kg afgevallen, dus ben door de magische 10 kg heen. Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik hiermee ben. Het is al zoveel jaar geleden dat ik dit gewicht op de weegschaal heb zien staan….. Ik ben echt super blij. Met nu 7 weken te gaan, blijven we doorgaan en ben ik benieuwd wat mij totaal gaat zijn op 5 april, tijdens de finale.

Dierbaren aan het woord
Verder zijn enkele dierbaren over mij aan het woord. Ik moet eerlijk zeggen dat de woorden mij wel geraakt hebben.

Mijn Papa en Mama:”Hallo Esther, wij zijn bijzonder trots op jou dat je deze uitdaging bent aangegaan. Wij hebben gezien dat je steeds gemotiveerd bent om dit tot een goed einde te brengen. Vooral omdat het in het begin niet de verwachte resultaten had gebracht, bleef je toch volhouden. Je had ups en downs maar je bleef volharden in de strijd om de kilo’s kwijt te raken, je mag super trots op je eigen zijn. Vele groeten en kussen van je trotse ouders.”

Mijn broertje Rob:”Hoe mijn zus het doet? In een woord: Top! Veel respect voor hoe ze het volhoudt én resultaat boekt. Het is mooi om haar zo fanatiek bezig te zien en het dat ze het ook nog lange tijd volhoudt en het ook nog steeds leuk vindt. Vooral zo doorgaan dus en lekker bezig blijven. Heel veel respect! Kan ikzelf een voorbeeld aan nemen. Dus ga vooral zo door zussie! Liefs, Rob”

Mijn vriend Roger:”Het doet mij een beetje denken aan die vervelende reclame van Andélon zodra je daar je haren mee wast verander je helemaal. Ja zo zie ik de afvalrace ook bij Esther, zij is ook zeker veranderd in goede zin. Want ja in een keer 3 keer per dag eten 2 keer per week sporten en dat is al een behoorlijke verandering dan komt er nog iets bij dat als iemand het mij zou vertellen ik het niet zou geloven…. Het is namelijk i.o.v. de afvalrace dat zij elke week een blog en een vlog moet maken, oké een verhaal schijven zou ik nog geloven maar vloggen (ze wil nog niet op een foto)is zeker noemenswaardig.

Maar ja eerlijk is eerlijk ik ben echt super trots op m’n vriendin ik vind het heel knap dat zij alles bijhoudt met eten en daarnaast het sporten weer of geen weer ze gaat ervoor ik heb haar nog maar een keer horen zeggen dat ze geen zin had en dat had meer te maken met de drukte op het werk niet zo zeer dat het bijvoorbeeld koud of regende nee echt petje af want Esther is echt een koukleum al is het 24 gr. kan zij het nog koud hebben. De stappenteller maakt ook overuren nog nooit eerder gebruikt 10k of meer per dag.

Conclusie; ik ben blij te zien dat Esther deze stap heeft gezet om aan de afvalrace mee te doen ze is ondertussen de magische grens van 11kg afvallen door en dat is al een prestatie op zich en of zij haar gestelde doel gaat halen in de race is nog de vraag, maar als je het mij vraagt heeft zij het doel al bereikt door het allemaal te doen cijfertjes op de weegschaal zeggen niet alles je ziet het ook zeker ik heb eigenlijk een nieuwe Esther, Esther 2.0.
Groetjes Roger (haar trotse vriend)”

Mijn vriendin Sandy:”Hoi allemaal! Esther heeft mij gevraagd of ik een stukje wil schrijven over hoe ik vind dat deafvalrace haar is afgegaan en of ze is veranderd. Ben hier niet heel goed in maar zal een poging wagen. Esther is met de afvalrace veel fanatieker gaan sporten van bijna niets doen naar iedere dag fanatiek bewegen dat vind ik heel knap van haar en ze probeert nu ook haar omgeving mee te krijgen. Ik hoop dat ze zo door blijft gaan. Ook met het eten let ze nu goed op zelfs als we een dagje weg waren of met een feestje maakt ze een weloverwogen keuze wat ze wel of niet mag/kan nemen. Esther is door alles veel vrolijker geworden en ik hoop dat ze zo doorgaat en dat ze zich nog gezonder en beter gaat voelen. Ik ben supertrots op mijn vriendin. Ze doet het super! Groetjes Sandy”

Deze woorden geven je toch extra kracht en motivatie om door te gaan….. !!!!!!! Echt blij met deze woorden……. Jullie zijn lieverds!

Uitnodiging Finaledag
Verder wil ik jullie allemaal uitnodigen voor de finaledag op 5 april 2019. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de resultaten van mij en mijn medekandidaten, schrijf je dan in voor de finale via de volgende link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-finale-de-afvalrace-2018-2019-56118880081. De entree is gratis, maar de consumpties zijn voor eigen rekening. See you on 5-4-2019!

Groetjes,

Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen