Geen Roparun, wel € 15.000 donatie door team Swietelsky Go4Life

Foto: Roparunteam Swietelsky Go4Life

Half maart besloot Stichting Roparun om de 29ste Roparun die gepland stond in het pinksterweekend niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis. Het Etten-Leurse team Swietelsky Go4Life moest toen noodgedwongen haar voorbereidingen voor dit sportieve evenement staken. De Roparun is de tegenprestatie voor alle donaties aan het team voor het goede doel. Dat is palliatieve zorg voor mensen met kanker en hospice Marianahof in het bijzonder. Ondanks geen Roparun, kon het team net als elk jaar wél in juni een donatie aan de landelijke Stichting Roparun doen. Dat werd een bedrag van € 15.000.

Met dank aan sponsoren en donateurs

Team Swietelsky Go4Life had tot aan maart al verschillende donaties ontvangen: van de Hoevense Polderloop, de eigen Viaductentochten, de statiegeldactie bij de Albert Heijn in Hoeven, de collectebus bij Marathon Brabant en bij Life and Garden, de eigen Sint & Piet Fancy Fair, de verkoop van de fiets van de nooit te vergeten Paul Bossche, de verkoop van carnavalskleding op de Leutmarkt en de jubileumdonatie van Hans Ooninckx. De sponsoren van het team, waaronder hoofdsponsor Swietelsky, lieten bovendien weten hun sponsorbedrag te laten staan. Ook volgend jaar steunen zij het team weer.

Na het afgelasten van de Roparun vond team Swietelsky Go4Life het belangrijk dat de landelijke organisatie aanvragen voor steun bij palliatieve zorg kon blijven honoreren. Die zorg stond niet stil door de coronacrisis. Na het opmaken van de balans bleek dat het team een bijdrage daaraan kon leveren van € 15.000. Dat deden veel meer teams, waardoor Stichting Roparun op 1 juli het mooie totaalbedrag van € 2.031.058,77 bekend kon maken. Ondanks dat veel evenementen niet door konden gaan en de tegenprestatie uitbleef, is dat een enorm goed resultaat.

Op naar Roparun 2021!

Roparunteam Swietelsky Go4Life zet zich met hart en ziel in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker, in het bijzonder de goede zorgen in Marianahof Etten-Leur. Vorig jaar ging er € 38.150 via de Roparun naar het hospice. Op vrijdag 5 juni overhandigde de voorzitter van het Roparunteam namens de landelijke stichting 6 koppelbedden aan Avoord. Leuk feitje: een half miljoen euro voor het landelijke project koppelbedden komt uit de actie van Maarten van der Weijden.

Team Swietelsky Go4Life richt vanaf nu haar aandacht op het nieuwe jaar 2020-2021. Geïnteresseerden kunnen doneren aan het team via de bankrekening vermeld op de website www.team248go4life.nl. Ook via de aankomende alternatieve Hoevense Polderloop op de derde dinsdag van augustus en de mini-Roparun op 12 september wordt geld ingezameld voor palliatieve zorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen