Ze komen er aan!

Foto:

In 2014 had ik het genoegen om The Stones voor het eerst in mijn leven live te zien. Eerder dat jaar kwam ik in de Klomp een enorme fan tegen en we maakten er een geintje over: “Als zij nog een keer naar Nederland komen, gaan wij daar samen heen – hoe dan ook.” Leuk bedacht. We waren in de veronderstelling, dat dat never nooit meer zou gaan gebeuren, want ze waren oud en versleten en nog meer van dat aannames. Groot was dan ook de verrassing toen een paar weken later bekend werd gemaakt, dat ze naar Pinkpop zouden komen. We maakten een plan hoe we de kans op kaartjes zo groot mogelijk konden maken en zo zat ik op de dag dat de verkoop begon, met mijn mobiel, tablet en laptop klaar om in te loggen. Tien minuten nadat de verkoop startte, had ik ze in mijn pocket!

De lol vooraf was groot. Het dromen erover ook. Ik kreeg het nodige huiswerk; want ik moest wel bewijzen dat ik me kon meten aan de kennis van de grootste fan.

En zo vertrokken we op een zaterdag in juni met een groep Klompers richting Landgraaf. Het weer zat mee, sterker nog het was ongeveer de warmste voorjaarsdag ooit. Onderweg hadden we al de grootste lol; de stemming zat er goed in. Ik voelde me super; een jarenlang gekoesterde droom zou werkelijkheid worden. Ik was gewaarschuwd; we gaan zover mogelijk vooraan staan en daar blijven we, dus als je moet plassen, dan is dat een soort van jammer. De keuze is ophouden, niet drinken of gewoon staand per plaatse……

Hoe dan ook; we dronken en genoten genoeg. Aan plassen heb ik totaal niet meer gedacht of ik heb het inmiddels verdrongen. Mijn eerste keer Stones werd er één met een gouden randje; in één woord fantastisch.

Dit jaar komen ze weer. Ik ga er niet heen, heb ook niet geprobeerd om kaartjes te krijgen. De grootste fan heeft The Stones niet overleefd, helaas. En dat is meer dan jammer. De herinnering koester ik en wil ik niet laten overschrijven door nieuwe gevoelens, beelden en indrukken.

Hij zou me voor gek verklaren: ga zo vaak als je de kans krijgt. Aanstaande zondag staat de Klomp in het teken van het 37ste en 38ste concert van de Stones in Nederland. Ik neem er eentje op jou, Jan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen