De Top2000 komt er weer aan!

Foto:

Nu de herfst definitief is ingevallen en de dagen stiekem kouder worden, kunnen we er niet meer om heen. De feestdagen staan voor de deur. Voor de één iets om naar uit te kijken, voor de ander een verplicht nummer waar je niet van buiten kunt en voor weer een ander een nachtmerrie.

Daar waar de pepernoten al maanden in de winkel liggen (redactie: en teveel gegeten), de tuincentra hun kerstafdelingen op orde hebben, begint langzaamaan ook het terugkijken op 2017 en voorzichtig vooruit kijken naar volgend jaar.

Wat ging goed? Wat kan beter en wat is voor herhaling vatbaar?

Persoonlijk hoor ik tot de categorie mensen, voor wie de feestdagen er nou eenmaal bij horen. Ik hoef er niet perse omheen, maar vind het prettig als het een combinatie is van verplichtingen en heerlijk veel tijd voor mezelf. Desnoods met een lekker warm, opzichtig huispak aan, inclusief bijpassend dekentje en sokken. Meer heb ik niet nodig en ik verveel ik me geen moment.  Op eerste kerstdag start namelijk de traditionele Top2000 op NPO radio 2; de 2000 populairst bevonden platen, zoals die in de weken voorafgaand aan de uitzending door middel van stemming door luisteraars zijn bepaald.

Ieder jaar is het een feest door memory Lane; startend bij nummer 2000. Ieder nummer wordt volledig uitgedraaid, niet verstoord door gepraat of reclame én voorzien van een mooi verhaal van iemand die juist dát nummer het beste allertijden vindt. En waarom natuurlijk.

Mijn favoriete nummer allertijden? Ik zou het niet één twee drie weten. Er zijn zovéél briljantjes. Wel heb ik een soort van iene-miene-mutten gedaan en geprobeerd een top tien samen te stellen.

  1. Beth Hart – L.A.Song
  2. Pink Floyd – Wish you were here
  3. Dire Straits – Sultans of Swing
  4. The Alan Parsons Project – Old and Wise
  5. Phil Collins – In the Air tonight
  6. The Stone – Paint it Black
  7. The Scene – Iedereen is van de Wereld
  8. Herman Brood – Saturday Night
  9. Nirvana – Come as you are
  10. Live – Lightning Crashes

Dit is het dus op dit moment. Vraag me het morgen en het ziet er waarschijnlijk heel anders uit. Beth Hart heb ik een beetje expres op één gezet; ik zag dat ze in de officiële lijst maar twee keer – en dan ook nog eens laag genoteerd – voorkomt. En dat moet volgend jaar beter.

Lukt het jouw om je top tien samen te stellen? Laat hem ons weten. De redactie is zéér benieuwd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen