Zingen en fietsen

Foto:

Een niet nader te benoemen politieke partij in onze buurstad Breda, heeft afgelopen week voor een eerste officieus “zingen-op-het-fietspad-zone” gezorgd. Op de Chassésingel is het vanaf nu min of meer toegestaan om te zingen op de fiets.

Mocht je een fan zijn van zingen én fietsen, kun je dat voortaan naar hartelust combineren en hoef je er zelfs niet mee te stoppen als je iemand inhaalt of er een tegenligger nadert. Gewoon omdat het kan en mág. Toen ik het gedeelde bericht vanmorgen voorbij zag komen op mijn Facebook tijdlijn,  dacht ik eerst dat het een veel te vroege 1 april grap was. Toen ik het nog eens las, vroeg ik me af wat de achterliggende gedachte hiervan kon zijn.
Als tijdens je vakantie in het buitenland vertelt, dat je in Nederland woont – krijg je tot vervelings toe steevast ooooh’s en aaaah’s bij klompen, kaas en fietsen. Tja. Je kunt je afvragen of je vanaf nu nog wilt toevoegen, ter verduidelijking en voor het gemak, dat je in de buurt van Breda woont. Weet je wel, die stad met dat zang-fietspad?

Vraag blijft dus wat de achterliggende gedachte en noodzaak is van deze unieke zone. Het antwoord hierop wordt door mijn vrije schrijversgeest, volledig gegokt en ingevuld. Ik zet in op de gemeenteraadsverkiezingen, die op de agenda staan voor de maand na carnaval. Toch vraag ik me af – en weer vul ik in – op welke manier dit fietspad gaat bijdragen aan meer stemmen op de betreffende partij. Ik wil best toegeven, dat in het verleden mijn hart groen was. Maar tegenwoordig weet ik het niet meer. Wil ik het ook niet weten, eigenlijk. Het zou te ver gaan, om politiek als een spelletje te zien, maar stiekem doe ik dat wel. Serieus. Dit kun je toch niet serieus nemen?

Ons dorp zag deze week de titel “Beste fietsstad van Nederland” aan haar neus voorbij gaan en moest Houten voor laten gaan. Jammer, want hadden we de titel wél gegrepen, was dat een mooie manier geweest, om Etten-Leur op de kaart te zetten. Nu blijven we gewoon dat dorp naast Breda, waar je mag zingen op de fiets.

Tja. Fietsen is absoluut niet mijn hobbie. Zingen wel.  Het zou kunnen, dat ik mijn fiets van stal haal en er eens ga kijken. Moet het alleen niet te hard waaien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen