Een gezellige maar drukke periode tijdens De Afvalrace

Foto: Anita Dielemans

Beste lezers van de afvalrace, OMG wat een drukke weken!

Hebben jullie soms ook het idee dat je geleefd wordt? Druk met werken, kinderen, allerlei afspraken. Sporten niet alleen voor mezelf natuurlijk, maar ook voor de kinderen. (Voel mij soms net een taxi chauffeur). Boodschappen doen en dan nog het huishouden. Dat schiet er bij mij vaak in. Denk dan vaak dat komt morgen wel. En dan de feestdagen. O, ik hou er zo van. Het is een gezellige periode maar ook een drukke periode, veel regelen.

Ik sport op woensdag en vrijdag en afgelopen woensdag was ik niet vooruit te branden. Had hoofdpijn en had weinig zin om te sporten maar toch ben ik gegaan. Gelukkig was ik niet de enige met een dip, want Esther had er ook last van. Het eerste kwartier moest ik me echt over mijn hoofdpijn heen zetten. Daarna ging het beter maar mijn lichaam voelde echt als een zoutzak. Had zoveel moeite om de oefeningen te doen. Afgelopen vrijdag voelde ik mij prima. Heel de dag gewerkt en daarna sporten. Het ging voor mijn gevoel als een trein. Wat kan een dag verschillen met hoe je je voelt.

Gelukkig is mijn voeding aardig onder controle. Via de fat secret app kan ik elke dag in de gaten houden hoeveel calorieën ik eet. Ik heb natuurlijk een max aan calorieën wat ik per dag mag eten. Ook de koolhydraten, eiwitten en vetten worden aangegeven. In het begin zaten mijn vetten te hoog maar dat gaat nu beter. We horen ook te eten als een piramide. De meeste calorieën in de ochtend. Tijdens de lunch wat minder calorieën en in de avond de minste calorieën. Voor de afvalrace stond die piramide bij mij op zijn kop. Moest in het begin ook echt wennen om in de ochtend meer te eten en het belangrijkste nog de tijd ervoor te nemen. Vaak at ik een salade want dat is gezond. Maar een paar uur later kreeg ik dan toch weer trek. Belangrijk is om iets te eten wat ook echt voed en gezond is natuurlijk. Zoals volkoren producten. Patricia (de trainster) had het over volkoren boterhammen of brinta of havermout. Ik dacht oké laat ik dan de havermout eens proberen. 180 ml magere melk, 30 gram havermout en dan opwarmen in de magnetron. Even roeren en proeven maar. Bij het roeren vond ik het al onsmakelijk eruit zien. (Lijkt net op een bakje kots). De eerste keer eten was ook niet zo’n succes. Ik dacht, hoe kan ik dit lekker maken. De tweede dag had ik er appel en kaneel bij gedaan. Toen was ik verkocht. Dat smaakte stukken beter en sindsdien eet ik het bijna elke ochtend. Je kunt natuurlijk variëren met wat je erbij eet. Ander fruit of noten. Ik moet zeggen dit vult een stuk beter dan die salade. Belangrijkste, ik heb daarna niet zo snel trek.

Het is goed voor mij om mijn voedingspatroon op deze manier onder de loep te nemen. Zo wordt je weer alert en leer je weer nieuwe dingen.

Tot volgende week!

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen