Echt een gezellige tijd maar ook een lekkere tijd

Foto: Anita Dielemans

Afgelopen woensdag kwam ik op de training en Esther zei tegen mij; we gaan een prognose training doen ofzo. Ik dacht, wat gaan we doen?

Patricia kwam kei enthousiast aangelopen met een pen en papiertje in haar hand en zei; ja we gaan meedoen met de prognose loop. Die werd die avond door de atletiek vereniging Achilles georganiseerd. Ik dacht oké en wat houdt dat in dan? Je kunt je opgeven voor één of meerdere rondes (één ronde is iets van 1150 meter) en dan moet je opschrijven hoelang je erover denkt te doen om deze te lopen of hard te lopen. En degene die het dichtst bij zijn of haar voorspelling zit heeft gewonnen. Ik dacht, waaaaaat ze maakt een grapje. We dribbelen altijd één rondje op de atletiekbaan om warm te lopen (die is 400 meter) en dan sta ik al aardig te hijgen. Patricia zei; je kunt ook snel wandelen of hardlopen en dan weer wandelen. Ooohh, ik had hier totaal geen zin in. Voorspellen hoelang je erover ga doen. Ik ben allang blij dat ik de eindstreep haal. Wat had ik er een hard hoofd in zeg. Oké na veel bedenkingen ingevuld dat ik twee rondes mee ging doen en een ruime tijd voor mezelf opgeschreven. Lekker optimistisch ben ik toch hé. Nou daar stonden we dan tussen de hardlopers en de snel wandelaars. Ik voelde me er totaal niet tussen horen maar Patricia stond er echt met een big smile op haar gezicht. Hoe maak je de trainer blij? Meedoen met de prognose loop. Toen kwam het startsein en daar gingen we dan. Ik dacht, snel wandelen is niets voor mij. Ik heb niet zo’n snelle pas. Dan toch maar hardlopen. Onderweg twee keer even gewandeld om mijn neus te snuiten en toen weer hardlopen. Ik was misschien niet de vlotste met hardlopen maar ik heb het wel twee rondes vol gehouden. Ook ontzettend leuk de aanmoedigingen van de andere lopers en mensen van de organisatie. Ik was blij dat ik bij de finish was. Begon aardig moe te worden maar het geeft je zo’n voldaan gevoel als het je lukt. We kunnen trots op onszelf zijn.

Hoe maak je de trainer blij? Meedoen met de prognose loop.

De kerstdagen komen eraan. Ik hou zo van die sfeer. De kerstboom in huis. Alle lichtjes en versieringen. Kerstfilms op tv. Echt een gezellige tijd maar ook een lekkere tijd. Ik heb me tot nu toe goed aan mijn dieet kunnen houden. Maar ik ga me ook niet alles ontzeggen. Ik heb zowel bij sinterklaas als kerst als nieuwjaar een doel gesteld. Ik kies één quilty pleasure die ik lekker ga nuttigen en voor de rest hou ik me aan mijn dieet. Bij kerst is dat echt het toetje bij mijn vader. Viennetta ijs met kersen en vers geklopte slagroom. Een caloriebom maar oh zo lekker. Daar ga ik echt van genieten. Dan maar een extra work out. Verder houd ik me in. Ik ben nu zo goed bezig.

Ik wil iedereen hele fijne feestdagen wensen. Geniet van de mensen om je heen.

Tot volgende week, Anita

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen