De dagelijkse 10.000 stappen gaan vanzelf

Foto: Esther

Ik heb evenals vorige week elke dag mijn 10.000 stappen gemaakt. Dat ging eigenlijk vanzelf en had er weinig moeite mee. Overdag haalde ik het niet op het werk, maar ’s avonds lekker nog een stukje gelopen en als ik een boodschapje moest doen, niet met de auto, maar met de benenwagen, lopen dus.

Je neemt dan ook enkel zaken mee die je nodig hebt, anders kan je het allemaal niet meenemen.

Verder toen we woensdag aankwamen op de sportlocatie, stond de muziek aan, was er een baan uitgezet en was er publiek aanwezig. In eerste instantie wisten we niet wat er aan de hand was. Patricia vertelde dat er een prognose loop was en of we wilde meedoen.

Een rondje was 1198 meter en je kon 1 tot en met 4 rondjes lopen. De bedoeling was dat je van te voren door zou geven hoe lang je erover zou gaan doen. Diegene die het er beste bij in de buurt kwam had gewonnen. Uiteindelijk hebben Anita en ik meegedaan en Patricia stond te glunderen. Hoe maak je je coach blij ;-).
Twee rondjes ingevuld in een tijd van 19.02. Eerste rondje ging goed, zowel qua conditie als geen kramp in mijn kuiten, echter in het tweede rondje enkele keren flink moeten doorlopen, in verband met de kramp in mijn kuiten, maar uiteindelijk binnen de tijd en ik kwam binnen op 18.47. Uiteindelijk 9e geworden met de juiste eindtijd. Jiepie…. Wie had dat verwacht, tijd is een, maar dat ik 2 rondjes al zou volhouden, daar stond ik wel van te kijken.

2.5 kilo eraf in 1 week

Vrijdag was het wegen…… ja, je zult het niet geloven, maar 2.5 kg eraf in een week. Ik snapte er niets van en Patricia ook niet hihi. Maar ik denk dat ik uiteindelijk mijn flow gevonden heb en nu maar hopen dat het zo door blijft gaan. Daarna een zware training waar de nadruk werd gelegd op de benen, 15x tribune op en neer, lunches et cetera. Nu wel flink spierpijn gehad. Pffffff

Tja en nu komen de feestdagen eraan, gezellig samen zijn met lekker en veel eten. Hoe gaan we dat aanpakken……

Ik ga vooral letten dat ik voldoende groenten en fruit ga eten en zoveel mogelijk de sausjes en stokbrood en aardappelen laten staan. Verder dat ik in beweging blijf,. ik wil gewoon alle dagen mijn 10.000 stappen blijven zetten, mocht ik teveel eten, dan heb ik wel mijn verbranding.

Mijn doel is om mijn voortgang nu niet kwijt te raken, daar zou ik ontzettend van balen, maar kerst is het ook maar een keer per jaar. Dus genieten met mate…

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen