Anita: “Blij als de feestdagen weer voorbij zijn.”

Foto: Anita Dielemans

Ik zal toch blij zijn als de feestdagen weer voorbij zijn. Ik hou enorm van deze tijd van het jaar maar als je bezig bent met een dieet en sporten dan is deze periode niet zo gunstig. Niet voor mij in ieder geval.

Ik had aangegeven dat ik tijdens de feestdagen één gerecht zou nemen wat niet binnen een dieet past maar wat ik wel zou nuttigen en van zou genieten. En dat heb ik ook gedaan. Het zou ijs met slagroom en kersen zijn maar het is ijs met slagroom en bavarois geworden. Heerlijk! Op zich al een aardige caloriebom natuurlijk. Verder heb ik me wel aan mijn dieet gehouden alleen de porties waren op deze dagen groter dan anders. Waardoor ik toch teveel calorieën heb genomen. Hetzelfde als je uit eten gaat. Je eet dan altijd meer dan dat je thuis zou doen.

Misschien heb ik toch wel teveel genoten van al dat lekkere eten want tweede kerstdag ben ik ziek geworden. Ik ging met de kinderen een rondje wandelen om zo aan mijn stappen te komen, maar ik was blij dat ik weer thuis was. Mijn benen voelde aan als pap en kreeg buikpijn en was misselijk. En dat heeft zo wel een paar dagen geduurd.

Ook het sporten staat op een laag vuurtje. Vanwege de feestdagen ben ik een paar keer niet naar de training gekund. Ik dacht, dan elke dag een work-out thuis of wandelen. Maar daar had ik de puf niet voor. Of de discipline dat kan ook.

Ik zal blij zijn als het nieuwe jaar begint. Dan zijn de feestdagen achter de rug en kunnen we weer op de vaste dagen gaan sporten. En zijn er qua eten niet zoveel verleidingen meer. Al zullen de paaseitjes zo weer in de winkels liggen. Nieuwe jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Fijne jaarwisseling allemaal!

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen