Magere vleessoorten tijdens het gourmetten

Foto: Esther

Hallo Iedereen……. Ik hoop dat jullie allemaal fijne kerstdagen hebben gehad met al jullie geliefdes om jullie heen. Want uiteindelijk zijn de mensen en het bij elkaar zijn het belangrijkste op deze dagen.

Genieten van elkaar en natuurlijk ook van al het lekkere eten (met mate hahaha).

Heerlijk genieten tijdens de kerstdagen

Op 24 december had de afvalrace een kerstchallenge georganiseerd, maar ik was te laat met aanmelden, omdat ik niet wist of ik er aan mee kon doen. Omdat ik niet gesport had, heb ik mijn 10.000 stappen gedaan.

Kerstavond gezellig samen thuis gegeten, lekker verse rode kool, Boeuf bourguignon en zoete aardappel, lekker gegeten en toch een beetje opgelet. Eerste kerstdag naar de schoonfamilie en daar de taart al overgeslagen, wel een half kerstkoekje hahaha. Daarna een stuk gaan lopen, helaas niet de 10.000 stappen, maar wel lekker een uur flink doorgewandeld. En aansluitend het kerstdiner; verse groentesoep, spuiten,
rode kool, wortelen, witlofsalade, varkenshaas, hachee en aardappel gratin en als toetje vers fruit (ijs maar overgeslagen). Al met al veel groentes gegeten, daarna vlees en aardappelen het minste. Ondanks dat ik niet het gevoel heb gehad dat ik iets heb moeten laten staan, heb ik me wel zo goed als mogelijk gehouden aan mijn eetrichtlijnen.

Tweede kerstdag met mijn ouders gourmetten, heerlijk ontspannen en lang tafelen. Ik kan hier erg van genieten. Voorgerecht carpaccio en daarna lekker gourmetten, magere vleessoorten voor mijzelf gehaald en veel groentes erbij, stokbrood en salades tot het minimale gehouden. En natuurlijk een lekkere fruitsalade als afsluiter (zelf het ijs overgeslagen). Ook samen met mijn ouders een flink stuk gelopen en genoten van de buitenlucht.

De feestdagen zijn snel voorbij gegaan en deze week hadden we door de feestdagen geen sportles; eerlijk gezegd heb ik deze wel gemist. Volgende week gaan we weer aan de slag. Verder heb ik van de kerstman (mijn vriend) nieuwe sportschoenen gehad, zodat ik kan lopen zonder kramp in mijn kuiten. Laat het oefenen maar beginnen. En nu op naar het nieuwe jaar.

Voor een ieder een gelukkig, voorspoedig, gezond en spetterend 2019.
Tot volgende week, groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen