Vermoeiende maar ook een leuke week voor Anita

Foto: Anita Dielemans

Dit was een drukke, vermoeiende maar ook een leuke week.

Afgelopen woensdag heb ik twee uur gesport. Zoals ik vorige week vertelde zou ik kangoo jumpen gaan proberen. Dat heb ik ook gedaan. Vond het natuurlijk weer kei spannend maar had er ook zin in. Ik moet zeggen, ik had het snel onder de knie. Na even wennen op de jumps heb ik daarna wat oefeningen mee gedaan tijdens de jump les. Te gefocust op het jumpen had ik niet in de gaten dat er achter mij een houten blok stond en ja hoor Anita lag op haar gat. Maar ach dat hoort erbij. Ik had verwacht dat ik de dag erna wel spierpijn zou hebben maar dat was niet. Wel vermoeide benen, want na de jump les heb ik nog een uur gesport met Esther voor de afvalrace.

Afgelopen zaterdag was de Friends & Family Bootcamp bij de Decathlon in Breda. Ook dat vond ik weer spannend omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Mijn kinderen zijn mee gegaan en toen we daar aan kwamen was het al gezellig druk. Bijna alle kandidaten van de Afvalrace waren daar met hun gezin of familie en vrienden. We hebben elkaar voor het eerst gezien bij de start van de afvalrace dus was het leuk om elkaar na een tijd weer te zien. Er waren vijf onderdelen; boxen, estafetten, cardio training, kettlebell en een training van de Decathlon zelf. De bootcamp was buiten en ondanks dat je door te trainen het warm krijgt was het afgelopen zaterdag echt wel koud. Bij Patricia trainen we ook altijd buiten en daar zag ik in het begin wel tegen op maar ik merk dat ik het juist fijn vind om buiten te trainen. De kinderen hebben goed mee gedaan met de Bootcamp. Ze moesten wel even wennen en het ene onderdeel waren ze wat fanatieker dan het andere maar ik vond het leuk dat ze erbij waren. En zo konden ze ook zien wat ik ongeveer elke week tijdens het sporten doe.

Zoals ik al zei het was een drukke week. Werken, huishouden, kinderen, dingen regelen en sporten.  Het is echt plannen, afspraken maken en gelukkig heb ik lieve mensen om me heen op wie ik kan rekenen. Het is ook vermoeiend. Normaal zou ik na een dag werken in de bank ploffen omdat ik dan moe ben. Maar nu heb ik die stok achter de deur en kies ik er toch voor om te gaan sporten. En dan ben ik soms verbaasd dat ik toch de energie heb om een uur te sporten. Van sporten krijg je energie!

Tot volgende week.

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen