De weegschaal geeft goede resultaten aan

Rare week deze week. Ik had me voor genomen om me deze week goed aan mijn dieet te houden en dagelijks meer te bewegen maar het liep anders dan ik had gewild. Afgelopen dinsdag en woensdag had ik flinke keel- en oorpijn.

Ik voelde me goed beroerd en ben daarom afgelopen woensdag niet gaan sporten. Heb dropjes en keelsnoepjes gegeten (wel suikervrij) en thee met honing gedronken. Alles om die keelpijn wat te verzachten. Na een paar dagen voelde ik me gelukkig wat beter.

Afgelopen zondag ben ik met de kinderen naar een pretpark geweest. Ondanks de regen is het toch nog een leuke dag geworden. Ik had me goed voorbereid en had voor mezelf boterhammen en fruit meegenomen. Maar die lekkere warme chocomel kon ik toch echt niet weerstaan. Zeker omdat ik het koud had vanwege de regen. Op het einde van de dag nemen we altijd een frietje maar deze keer werd het McDonald’s. Dat kan een keer echt geen kwaad, maar als ik eten neem die niet binnen mijn dieet past, dan heb ik het voor mezelf gelijk verpest. Dan is ook gelijk heel die week verpest.  Het is bij mij alles of niets.

Gelukkig gaf de weegschaal afgelopen vrijdag goede resultaten aan en ben ik al aardig wat kilo’s kwijt. Dat merk ik natuurlijk ook aan mijn kleding. Ben inmiddels twee maten kleiner. Maar ik zie ook dat mijn lichaam verandert. Als ik een foto van mezelf zie die in het begin van de afvalrace is genomen vergeleken met een foto van nu dan is er een wereld van verschil. En het is fijn om dat verschil te zien maar ook om het te voelen. Het enige wat me tegenvalt is, wat ik verwacht had, dat ik me in het dagelijks leven wat fitter zou voelen maar dat is niet. Ik loop bijvoorbeeld nog steeds te hijgen als ik trap moet lopen. Of heb verschrikkelijk vermoeide benen na zo’n dagje pretpark. Tijdens het sporten is het net alsof ik een knop kan omzetten. Soms zijn het pittige trainingen maar lukt me dat wel. En heb daarna ook weinig last van kwaaltjes. Ik kan het niet goed begrijpen.

Afgelopen week hebben de deelnemers van de afvalrace een pakket ontvangen met biologische producten van het bedrijf Smaakt. Om ons te inspireren in de verschillende keuzes die je kunt maken in je voeding met biologische producten. O.a. lijnzaadolie, sesam crackers en noten pasta. Ik laat jullie weten hoe dat gesmaakt heeft.

Tot volgende week

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen