Anita: “De tijd gaat zo snel. De weken vliegen voorbij.”

Foto: Anita Dielemans

De tweede fase van de afvalrace is alweer voorbij. Is alweer voorbij? Kan het niet geloven. De tijd gaat zo snel. De weken vliegen voorbij. Zo zit je nog aan het kerstdiner en nu is het alweer februari en gaan we richting de carnaval.

Over het kerstdiner gesproken. Tijdens de feestdagen heb ik van lekker eten genoten. Zelfs zo lekker dat ik er teveel van heb genomen naar mijn zin. Daardoor heb ik de afgelopen maand ontzettende moeite gehad om wat eten betreft weer terug in mijn oude ritme te komen van voor de feestdagen. Nu kan ik wel zeggen dat ik mijn ritme weer te pakken heb. Gelukkig!

Ondanks mijn dip gaat het gewicht steeds verder omlaag. Waar ik soms van sta te kijken omdat ik vind dat ik me soms niet goed aan mijn dieet hou of te weinig beweeg. Dus mij hoor je niet klagen.

De eerste fase van de afvalrace was “get fit”. De tweede fase van de afvalrace was “be fit”. Nu gaan we naar de derde en laatste fase “top fit”. Of ik helemaal top fit ga worden dat weet ik niet. Top fit op Anita haar manier dan. Ik ben niet iemand die ’s ochtends voordat de kinderen naar school gaan eerder het bed uit kom om al een work out te doen. Dan zullen ze me toch echt het bed uit moeten rollen. Elke dag sporten hoeft voor mij ook niet. Het lichaam heeft ook herstel nodig. Maar ik merk wel dat ik het fijn vind om sportief bezig te zijn. Het is goed voor lichaam en geest. Sporten geeft mij energie en zin in het dagelijks leven. Voorheen had ik geen zin en bleef ik thuis op de bank liggen. Nu ga ik erop uit en ben je samen met mede sporters.

Ik vind het fijn om samen te trainen. Je kunt je aan elkaar optrekken. Als het een keer wat minder gaat word je gecoacht of toe gejuicht door je mede sporter. Dat geeft toch dat extra zetje.

Deze week heb ik mezelf getrakteerd. Nee ik heb geen taart gekocht of ben lekker uit eten geweest. Ik heb kangoo jumps gekocht. Voor de training van de afvalrace op woensdagavond wordt er bij de atletiekbaan jump training gegeven. Dat jumpen wilde ik ook weleens proberen. En zoals jullie dat hebben gelezen in één van mijn vorige blogs heb ik dat een paar weken geleden ook gedaan. Ik vind dribbelen (hardlopen) leuk en zo kan ik dat  oefenen met de kangoo jumps. Zo hoop ik meer aan mijn beweging te komen.

Dit was het weer. Tot volgende week.

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen